Τα σχολεία της πόλης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για την προώθηση του μηνύματος της Ανακύκλωσης βράβευσε ο Δήμος Ηρακλείου, σε μια γιορτινή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».
Με αφορμή την διεύρυνση του προγράμματος The Green City, το οποίο δίνει στους δημότες περισσότερα αλλά και επικερδή εργαλεία Ανακύκλωσης, η δημοτική Aρχή κάλεσε το προηγούμενο διάστημα μαθητές και μαθήτριες από τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου να πάρουν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό ζωγραφικής.
Ένας διαγωνισμός που όμως δεν είχε πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση παρά μόνο βράβευση και αναγνώριση για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.
Άλλωστε, όπως εξηγεί και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, ο στόχος είναι ο μεγάλος νικητής να είναι το περιβάλλον και ο πλανήτης, επενδύοντας στη νέα γενιά.

Οι ζωγραφιές αποτύπωσαν θεματικές όπως: η ανακύκλωση και τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η πράσινη και βιώσιμη καθημερινότητα, η σημασία της επαναχρησιμοποίησης και γενικότερα οι αξίες της κυκλικής οικονομίας.
«Με τα παιδιά της πόλης μας κάνουμε μια συμφωνία: να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια ώστε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, μέσα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με τις σωστές πρακτικές ανακύκλωσης, την καλλιέργεια οικολογικής υπευθυνότητας και την ενθάρρυνση δράσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε αναφερόμενος στη δράση των σχολείων της πόλης, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και θαύμασε τις δημιουργίες των μικρών μαθητών.






































































































