Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση που διοργανώθηκε τον μήνα Σεπτέμβρη από το Σώμα Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου και αφορούσε στη συγκέντρωση σχολικών ειδών και ειδών ατομικής υγιεινής για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της μονάδας Κοινωνικής φροντίδας «ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ » και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ανθρώπινοι Άνθρωποι».
Η προσέλευση του κόσμου καθημερινά ήταν μεγάλη. Δεκάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι προσέφεραν τα παραπάνω είδη με πολύ ευαισθησία. Βοήθησαν στο έργο τους εταιρείες, βιβλιοπωλεία, καταστήματα χαρτικών και ατομικής υγιεινής, super market, σχολεία, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί, αθλητικοί, χορευτικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες που αγκάλιασαν με αγάπη τη δράση μας. Στην ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ μαζί με τους Εθελοντές ήταν και η κοινωνική λειτουργός Αφροδίτη Κουρελέση ως εκπρόσωπος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Δίπλα τους και οι Ολυμπιονίκες μας Βούλα Ζυγούρη (πάλη) γ.γ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Μαρία Καραγιαννοπούλου (τζούντο) και Μαρία Λουίζα Βρυώνη (πάλη) «μόνιμοι» υποστηρικτές και συμπαραστάτες στις δράσεις μας.
Ήταν συγκινητική η στιγμή της παράδοσης του υλικού που συγκεντρώθηκε και τα χαμόγελα και η ελπίδα που αντικρίσαμε στα πρόσωπα των παιδιών μας γέμισαν χαρά και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει. Ας εκφράσουμε όλοι την ευχή να δυναμώσει η προσφορά και η αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Ας ενεργοποιήσουμε όλοι τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας. Ο Εθελοντισμός είναι προσφορά ψυχής.