Τέθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ο θεμέλιος λίθος του έργου κατασκευής του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ιωάννη Χαρωνίτη και και τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΤΥΠ Α.Ε. το έργο, προϋπολογισμού 607.257,25 ευρώ θα είναι έτοιμο σε 330 ημερολογιακές ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει από την σχολική περίοδο 2020 – 2021. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς ιδρύθηκε το 2009 και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δέκα χρόνια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να υλοποιηθεί. Το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς βρίσκεται στην περιοχή Αδαμών (Γράμμος – Φοίνικας) της Κάτω Κηφισιάς, σε οικόπεδο 3.453,02 τ.μ. Το κτίριο του Νηπιαγωγείου θα έχει εμβαδό 469,21 τ.μ. με μεγάλο αύλειο χώρο για τους μικρούς μαθητές.
Γιώργος Θωμάκος: Υλοποιείται το όνειρό μας για ένα σύγχρονο Νηπιαγωγείο στον Γράμμο – Φοίνικα
Κατά την ομιλία του προς τους φορείς, τους παρισταμένους και τους κατοίκους, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκκίνηση του έργου, τόνισε: «Η περιοχή των Αδάμων πρόκειται να αναβαθμιστεί με πλήθος στοχευμένων έργων. Ήδη η προεργασία για την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου επέφερε την διάνοιξη έξι (6) νέων οδών οι οποίες κατασκευάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το νέο Νηπιαγωγείο, θα διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, εστιατόριο κ.α. και θα αποσυμφορήσει τα ήδη υπάρχοντα Νηπιαγωγεία της περιοχής. Η περιοχή των Αδαμών Κηφισιάς γνωρίζει ευρύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί την υποχρέωση από πλευράς Διοίκησης για αναβάθμιση των υποδομών.
Οι καθυστερήσεις ωστόσο στην κατασκευή αναγκαίων έργων αφορούν την παθογένεια της γραφειοκρατίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 10ο Νηπιαγωγείο που έχουμε την χαρά να θεμελιώσουμε και το οποίο στα χαρτιά ιδρύθηκε το 2009. Χρειάστηκε μια ολόκληρη δεκαετία για να πραγματοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα των κατοίκων, αυτό το όνειρο όλων μας, ένα Νηπιαγωγείο που να φιλοξενεί τα παιδιά μας.
Είναι μια χαρμόσυνη ημέρα καθώς υλοποιείται το όνειρό μας για ένα σύγχρονο Νηπιαγωγείο στον Γράμμο – Φοίνικα, το πρώτο από τα σχολεία που σκοπεύουμε να ανεγείρουμε εδώ. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους κατοίκους ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή προχωρά ήδη η σύνδεση με το αποχετευτικό σύστημα, ενώ μεγάλα έργα θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της γειτονιάς, δίνοντας προοπτική εγκατάστασης σε νέες οικογένειες.».
Τον λόγο έλαβαν επίσης από την τοπική κοινωνία ο Δημήτρης Κυριαζόπουλος, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στις ενέργειες για τη δημιουργία σχολείων στην περιοχή. Ο Δημήτρης Κυριαζόπουλος τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά των κατοίκων που γνωρίζουν πια με βεβαιότητα ότι τα παιδιά τους θα απολαύσουν έναν σχολικό χώρο που θα είναι στολίδι για την περιοχή, μετά από τόσες γραφειοκρατικές αναβολές και καθυστερήσεις. Από την μεριά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Χαρωνίτης επεσήμανε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή προκειμένου οι κάτοικοι οποιασδήποτε περιοχής να καταθέσουν αιτήματα και προτάσεις που αφορούν στην διεύρυνση υποδομών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας του.
Το «παρών» στην εκδήλωση, έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης, η πρόεδρος της ΔΕΠ και της Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνα Καραλή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσαγκάρης , Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιώργος Σκορδίλης, η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου αλλά και κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους που προσήλθαν για να δουν από κοντά την τελετή θεμελίωσης του νηπιαγωγείου, αίτημα δεκαετιών για την περιοχή τους. Από την πλευρά της η ΚΤΥΠ Α.Ε. με ανακοίνωσή της τονίζει για το θέμα: «Το έργο, προϋπολογισμού 607.257,25 ευρώ θα είναι έτοιμο σε 330 ημερολογιακές ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει από την σχολική περίοδο 2020-2021.
Η ανακοίνωση της ΚΤΥΠ Α.Ε.
Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς ιδρύθηκε το 2009 και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δέκα χρόνια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να υλοποιηθεί. Το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς βρίσκεται στην περιοχή Αδαμών (Γράμμος –Φοίνικας) της Κάτω Κηφισιάς, σε οικόπεδο 3.453,02 τ.μ. Το κτίριο του Νηπιαγωγείου θα έχει εμβαδό 469,21 τ.μ. με μεγάλο αύλειο χώρο για τους μικρούς μαθητές».