Ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ βοηθειών, υλοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και πρόληψης υγείας, το αρμόδιο ΚΕΠ του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Λίλα Δραγώνα και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΚΕΠ Υγείας Χρήστο Λούμπια, διοργάνωσε το εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν -μεταξύ άλλων- εργαζόμενοι στον αθλητισμό και προπονητές αθλητικών σωματείων.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Ασημίνα Σωτηροπούλου, επισκέπτρια Υγείας και εκπαιδεύτρια ενηλίκων και υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, η οποία και μοιράστηκε πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες με τους παρευρισκόμενους.
Πέρα όμως από τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επιδείξεις Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.), αλλά και εφαρμογής Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕD), απαραίτητων γνώσεων για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, που μπορούν σε μια κρίσιμη ώρα να σώσουν μια ζωή.
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook