Άρχισαν, το Σάββατο 3 Ιουνίου, οι εργασίες για την κατασκευή της Πλατείας Αδαμών, στην οδό Πελοποννήσου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από μελέτες που εκπονήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, το έργο είχε κοστολογηθεί στις 565.000 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 290.000 ευρώ εγκρίθηκε-χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
Στη μελέτη του έργου προβλέπονται παρεμβάσεις στην παιδική χαρά, κατασκευή υδάτινου στοιχείου, πλακόστρωση της πλατείας, δημιουργία πέργκολας (εξαγωγικού σχήματος) και καθιστικών χώρων, φύτευση, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων κ.α.
Όπως σημειώνει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς στη σχετική ενημέρωση, πρότασή της προς τα αρμόδια όργανα, θα είναι η πλατεία να αποκτήσει το όνομα του αλησμόνητου στρατηγού Δημήτρη Κυριαζόπουλου, που ταύτισε το όνομα του και την ζωή του με τους αγώνες για την προστασία του φυσικού δομημένου περιβάλλοντος και ειδικότερα για τη διαφύλαξη του οικιστικού χαρακτήρα της συνοικίας Αδαμών.
Νέα πτέρυγα στο 1ο Δημοτικό Κηφισιάς
Παράλληλα, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες στη νέα πτέρυγα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς «Γεώργιος Δροσίνης». Η εν λόγω πτέρυγα περιλαμβάνει:
– Υπόγειο με 7 θέσεις στάθμευσης (η μία ΑμεΑ) και 3 αποθηκευτικούς χώρους.
– Ισόγειο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα φύλαξης τροφίμων, 2 αποθήκες και τουαλέτες.
– Α′ όροφο με αίθουσα βιβλιοθήκης, 3 αίθουσες διδασκαλίας και μία αποθήκη.
– Β′ όροφο με εργαστήριο φυσικοχημείας, 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής.
– Δώμα όπου φιλοξενείται ο εξοπλισμός με τον οποίο το κτήριο είναι ενεργειακά αυτόνομο.
Σε αντικαταστάσεις ενεργοβόρων φωτιστικών παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες Led (υψηλής φωτιστικής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης), προχώρησε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νικήτας Κόκκαλης με ανάρτηση του επισήμανε: «53 φωτιστικά τοποθετήθηκαν από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για το Δήμο μας, αλλάζοντας μετά από 30 και πλέον έτη το φωτισμό στην κεντρική οδό της Νέας Ερυθραίας!».
Τα τελευταία 4 χρόνια για έργα ηλεκτροφωτισμού (συντηρήσεις- κατασκευές) έχουν γίνει 7 εργολαβίες ύψους 1.588.096 ευρώ, σημειώνει η δημοτική Αρχή, με στόχο την αναβάθμισή του αλλά και την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων.
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr