Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας σε έναν 16χρονο, με την κατηγορία της ληστείας και της απόπειρας ληστείας στο κέντρο της Κηφισιάς.
Αναλυτικότερα, ο ανήλικος, μαζί με άγνωστο συνεργό ο οποίος αναζητείται, πλησίασε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου δύο ανήλικους, έναν 13χρονο κι έναν 14χρονο, στο Άλσος Κηφισιάς και με την απειλή της βίας άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή.
Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στη συμβολή της οδού Όθωνος με τη λεωφόρο Τατοΐου, οι ίδιο δράστες και πάλι με την απειλή βίας, αποπειράθηκαν να αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο ενός 17χρονου, χωρίς να τα καταφέρουν. Ο 17χρονος άρχισε να τρέχει και κινούμενος προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον 16χρονο ενώ ο συνεργός του εξαφανίστηκε πεζός.
Ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε και από τους τρεις ανήλικους που έπεσαν θύματά του ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών.
Σε βάρος του 16χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
«Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο φούρνου
Υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας φούρνων στην Κηφισιά έγινε στόχος ληστών το Σάββατο 29 Ιανουαρίου. Οι δύο δράστες έκαναν διάρρηξη με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και όπως έδειξε η κάμερα ασφαλείας, άνοιξαν την πόρτα του φούρνου και ανέβηκαν αμέσως στον πρώτο όροφο, στα γραφεία της επιχείρησης.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έκαναν φύλλο και φτερό τον χώρο, ανοίγοντας συρτάρια και προσπαθώντας να βρουν χρήματα. Κατάφεραν να ξηλώσουν ένα χρηματοκιβώτιο, το πήραν στα χέρια τους και έφυγαν ανενόχλητοι. Στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν οι εισπράξεις της εβδομάδας για την επιχείρηση. Η αστυνομία αργότερα συνέλαβε δύο άτομα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι μέλη σπείρας που είχαν βάλει στο «μάτι» την επιχείρηση.