Με πυρετώδης ρυθμούς εξελίσσεται η προετοιμασία της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 27 Απριλίου και για 19 μέρες θα υποδέχεται τους λάτρεις των φυτών, των λουλουδιών, της Άνοιξης, των χρωμάτων και των μυρωδιών.
Ήδη από τις 11 Απριλίου, το Άλσος Κηφισιάς παραμένει κλειστό προκειμένου να προετοιμαστεί για την Έκθεση καθώς σε έκταση 20 στρεμμάτων θα φιλοξενήσει 70 παραγωγούς με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών και λουλουδιών.
Όπως ενημερώνει η δημοτική Αρχή, στην Έκθεση θα παρουσιαστούν και φέτος θεματικοί κήποι τους οποίους σχεδιάζουν και επιμελούνται 11 αρχιτέκτονες τοπίου, στο Εκθεσιακό Τμήμα του Άλσους. Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Δήμου θα συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή την βεράντα, ποια φυτά να επιλέξουμε και με ποιον τρόπο να τα περιποιηθούμε. Παράλληλα, πλούσιο θα είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, τα πυροτεχνήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην Έκθεση θα είναι αθόρυβα όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις που προκαλούν οι κρότοι στα πουλιά, τα αδέσποτα και δεσποζόμενα κατοικίδια.
Διαβάστε: Δήμος & Ζάννειο Ίδρυμα: Στέγη και φροντίδα στην Εκάλη για 36 Ουκρανούς πρόσφυγες