Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χόρχε Μάρκος Πόμπο Εσκομπάρ, ο οποίος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος ανακοίνωσε η ΠΑΕ Κηφισιά
Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Σαραγόσα, φτάνοντας ως την πρώτη ομάδα του ισπανικού συλλόγου. Με τα χρώματα της κατέγραψε συνολικά 107 συμμετοχές σε Segunda Division και Copa del Rey, με 14 γκολ και 9 ασίστ ως απολογισμό.
Ακολούθως φόρεσε τη φανέλα της Κάντιθ για ενάμιση χρόνο, αγωνιζόμενος στη La Liga (12 συμμετοχές), πριν παραχωρηθεί -με τη μορφή δανεισμού- στην Οβιέδο (23 συμμετοχές στη Segunda Division).
Το 2022-2023 βρέθηκε στη Ρασίνγκ Σανταντέρ (33 συμμετοχές στη Segunda Division), ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Ανδόρα, με την οποία είχε 13 συμμετοχές στη Segunda Division.
Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Χόρχε Μάρκος Πόμπο Εσκομπάρ έχει καταγράψει συνολικά 178 συμμετοχές με 16 γκολ και 11 ασίστ στη Segunda Division.