Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές της κινήσεις η ομάδα του Πανερυθραϊκού. Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος (25, 2,05), με θητεία σε Γυμναστικό Καρδίτσας (παιδικο-εφηβικά έως και Γ’ Εθνική), Μακαμπή (Γ’ Εθνική), ICBS (Β’ Εθνική), Ερμή Λαγκαδά (Β’ Εθνική), Αμύντα (Β’ Εθνική), Ηλυσιακό (δύο χρόνια στην Α2, ενώ πρόσφατα κέρδισε την άνοδο στην Α1), ο οποίος διεκδικήθηκε από πολλούς συλλόγους της Α2, Β’ και Γ’ κατηγορίας, είναι και επίσημα παίκτης της ομάδας της Νέας Ερυθραίας. Σημαντική συμβολή στη θετική κατάληξη του ζητήματος με τον Καρδιτσιώτη πάουερ φόργουορντ – σέντερ είχε ο επί χρόνια διοικητικός ηγέτης της ομάδας Δημήτρης Μανωλόπουλος, ο οποίος απέδειξε ότι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, παραμένει δίπλα στον Πανερυθραϊκό. Ο Παπαδόπουλος τόνισε πως «το σωματείο αυτό είναι μια καλή προοπτική για μένα. Η ομάδα έχει όραμα και φιλοδοξία να ξαναπρωταγωνιστήσει και θα προσπαθήσω κι εγώ να συμβάλω στην υλοποίηση του στόχου της».
Δ. Χουχουλής: Δεν είχαμε χημεία
Ο Δημήτρης Χουχουλής έδωσε συνέντευξη στο επίσημο site του Πανερυθραϊκού. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τα αίτια του υποβιβασμού, για τις σκέψεις του όταν η ομάδα έπεσε κατηγορία, αλλά και γι’ αυτό που χρειάζεται για να επιστρέψει ξανά στην Α2.
– Τι έφταιξε και ο Πανερυθραϊκός υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική:
«Όπως τα προηγούμενα χρόνια που η συνταγή πετύχαινε μέσα από την επιλογή παικτών, την περασμένη χρονιά δεν πέτυχε η χημεία. Δεν απέδωσε η ομάδα και δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Δεν ήταν οι παίκτες κακοί. Απλά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η συνταγή δεν είχε τελικά το κατάλληλο δείγμα για να πετύχει. Και σε αυτό σαφώς και φταίω εγώ και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Όπως τα τελευταία επτά χρόνια κερδίσαμε διαδοχικές ανόδους (από Γ’ Αθηνών) και παραμείναμε εύκολα στην Α2, στην πρώτη μας χρονιά, πρόπερσι, στην κατηγορία, και δεν βγήκα να πω τίποτα, όπως τι καλός προπονητής είμαι, τι καλά όλα κ.λπ., έτσι φέτος αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη που δεν κατάφερα να σχεδιάσω μια ομάδα τέτοια, που θα πετύχαινε τους στόχους που είχε θέσει ο πρόεδρός της γι’ αυτήν.
Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να μιλήσω για το τι άλλο μπορεί να έφταιξε, ή να μεταθέσω ευθύνες. Οι καλώς σκεπτόμενοι του χώρου καταλαβαίνουν και μπορούν να κρίνουν αυτά που έγιναν στην Α2 πέρυσι και ειδικά στο β’ γύρο. Όλοι είδαν τι έγινε για να οδηγηθεί ο Πανερυθραϊκός στη Β’ Εθνική. Και ξαναλέω όχι ότι αν σωνόμασταν θα μιλάγαμε για το κατόρθωμά μας. Η ευθύνη ότι δεν φτιάξαμε ιδανικό σύνολο και ομάδα είναι δική μου. Με 11 νίκες θα είχε σωθεί, δηλαδή, μια ομάδα που στο γήπεδο δεν έγινε ποτέ ομάδα. Δεν διεκδίκησα παλιά δάφνες για τις ανόδους και για φέτος λέω ότι εγώ δεν κατάφερα να χτίσω μια ομάδα που θα παρουσίαζε κάτι καλό στο παρκέ. Έτσι είναι η ζωή, είναι νομοτελειακό θέμα. Στα εννέα χρόνια ζήσαμε μεγάλες στιγμές και είχαμε και μια στραβή».
– Αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να ανέβει ξανά στην Α2:
«Η φερεγγυότητα πάντα βοηθάει τον προπονητή να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Είναι στοιχείο απαραίτητο σε κάθε ομάδα. Θέλουμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να παραμείνουμε εύκολα στην κατηγορία. Να βάλουμε στέρεες και υγιείς βάσεις για το καλύτερο αύριο. Μεσομακροπρόθεσμα μπορούμε να καταφέρουμε να επανέλθουμε στην Α2. Κάθε χρονιά είχαμε ‘’λίμιτ απ’’. Σε ένα ‘’λίμιτ ντάουν’’ δεν ήρθε και η καταστροφή. Κάνεις τη διόρθωση στα λάθη, για να επανέλθεις πιο δυνατός».
– Τι ήταν αυτό που σκέφτηκε όταν και μαθηματικά έπεσε η ομάδα:
«Ότι δεν δικαιούταν η ομάδα να φτάσει σε αυτό το σημείο και ειδικά για έναν άνθρωπο όπως ο κ. Μανωλόπουλος. Δεν θα είχαμε φτάσει πουθενά χωρίς αυτόν. Δεν τον κάναμε περήφανο πέρυσι και του χρωστάω μια μεγάλη συγγνώμη. Για όλο το υπόλοιπο σύστημα, τι λένε κ.λπ., δεν με ενδιαφέρει. Τα αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν πολλά. Απλά πέρυσι δεν δικαιώσαμε τις προσδοκίες του προέδρου. Ελπίζω οι χαρές των προηγούμενων χρόνων να μετριάζουν την πίκρα του».
– Στο κατά πόσο επηρεάζει τον σύλλογο η απομάκρυνση του Δημήτρη Μανωλόπουλου από τα κοινά:
«Το αν είναι απομάκρυνση ή όχι είναι μια απάντηση που θα τη δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος, εφόσον το θελήσει, όταν θελήσει. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο είναι κοντά στην ομάδα της καρδιάς του και είναι αρμόδιος να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα ακόμη και σε μια συνέντευξη με μέλη του Τύπου. Θα μπορέσει έτσι να βγάλει πολλά πράγματα από μέσα του σχετικά με όσα έχει ζήσει στο χώρο».
– Σχετικά με τη βοήθεια που παρέχει ο Δήμος:
«Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη είναι δίπλα στην ομάδα στο μέτρο, βέβαια, του δυνατού. Πιστεύω μπορεί να δώσει και το κάτι παραπάνω. Αυτό που έχουμε να δείξουμε εμείς είναι ο αθλητισμός. Χωρίς να υποτιμώ τα άλλα αθλήματα του συλλόγου, το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα της πόλης. Πρέπει να βοηθηθεί λίγο παραπάνω».