Τι καινούργιο μπορούν να φέρουν στην ΑΕΝΚ οι μεταγραφές;
Σίγουρα θέλουμε τον ενθουσιασμό τους. Σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά χρειαζόμαστε την ταχύτητa και την αθλητικότητά τους. Θέλουμε να φέρουν το καινούργιο που φέρνει ένας νέος άνθρωπος σε οποιαδήποτε δουλειά εργάζεται. Θέλουμε μία πιο φρέσκια αντίληψη και νοοτροπία για το παιχνίδι.
Η περσινή πορεία της ομάδας χαρακτηρίστηκε ως μέτρια. Τι θεωρείτε ότι δεν πήγε καλά και τι πιστεύετε ότι πρέπει να βελτιωθεί τη φετινή χρονιά; Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία στο στήσιμο της ομάδας;
Πράγματι, η περσινή αγωνιστική περίοδος δεν πήγε όπως θα θέλαμε, καθώς σε πολύ μεγάλο διάστημα δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, με αντίκτυπο και στη βαθμολογική μας θέση. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΝΚ έχει μόλις δύο χρόνια παρουσία στην Α1. Δεν είναι εύκολο για εμάς να πετυχαίνουμε κάθε χρόνο τους στόχους που έχουμε θέσει. Η περσινή εμπειρία μάς οδήγησε φέτος να στελεχώσουμε το ρόστερ με μία διαφορετική φιλοσοφία. Έχουμε επενδύσει σε νέους παίκτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Αύτη τη στιγμή έχουμε 5 παίκτες που έχουν γεννηθεί το 1995 και 1996. Έχουμε τρεις Αμερικάνους rookies, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
«Ποντάρουμε στο κίνητρο και τη διάθεση των αθλητών»
Αυτή η επιλογή δεν έχει ρίσκο;
Ναι, έχει ρίσκο, όμως αυτή είναι η επιλογή μας. Έχουμε τη διάθεση να ρισκάρουμε αλλά την ίδια στιγμή «ποντάρουμε» πολλά στο κίνητρο και τη διάθεση που έχουν αυτά τα παιδιά να μπουν στο χώρο του μπάσκετ και να έχουν μια δυναμική παρουσία. Πιστεύουμε ότι μέσα από την προσπάθεια των αθλητών θα έχει όφελος και η ομάδα. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε μαζί τους. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα εξαιρετικό επιτελείο προπονητών, γυμναστών και φυσιοθεραπευτών, το οποίο δουλεύει πολλές ώρες σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά από όλους μας.
Το Ζηρίνειο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ομάδας που αγωνίζεται στην Α1;
Σίγουρα θα θέλαμε κάτι πιο σύγχρονο, με καλύτερες εγκαταστάσεις. Πρέπει να πω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις. Η διοίκηση σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς έχουν προσπαθήσει να βελτιώσουν τόσο την εικόνα του γηπέδου αλλά και τη λειτουργικότητά του.
Οι στόχοι της ομάδας σας για τη νέα αγωνιστική περίοδο ποιοι είναι; Είναι εφικτό να παίξει στα play off του πρωταθλήματος;
Βασικός μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε στο πρωτάθλημα μια καλή ομάδα. Όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ θα έχουμε 11 νέους παίκτες. Αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους ενώσουμε και να κάνουμε μία ομάδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό πιο νωρίς την παραμονή μας στην Α1. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει με βάση την εικόνα που θα δείξουμε, θα είναι ευπρόσδεκτο. Είναι νωρίς να μιλάμε για play off από τη στιγμή που τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις.
Το καλοκαίρι η ΑΕΝΚ βρέθηκε ένα βήμα από το να φύγει από την πόλη της Κηφισιάς. Τι αναμένετε φέτος από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και από τον Δήμο Κηφισιάς;
Η ΑΕΝΚ είναι μία ομάδα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα όρια της Κηφισιάς. Θα ήταν δύσκολο και περίεργο για όλους μας να φύγει η έδρα της ομάδας από την πόλη. Νομίζω ότι λειτούργησαν εξαιρετικά τα αντανακλαστικά των ανθρώπων που ήθελαν η ομάδα να μείνει στην Κηφισιά. Απ’ όσο γνωρίζω, η δημοτική αρχή έκανε μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κόσμος της Κηφισιάς είναι δεδομένο ότι είναι λίγο ιδιαίτερος και απαιτητικός. Πιστεύω ότι εξαρτάται από την απόδοσή μας αν θα έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται. Άλλωστε, στην ομάδα υπάρχουν παιδιά που προέρχονται από την Κηφισιά. Θέλουμε να τους εμψυχώσουν και να τους δώσουν αυτοπεποίθηση. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη παρουσία και μεγαλύτερο ενθουσιασμό από τον κόσμο μας.
Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη διοίκηση της ομάδας…
Η διοίκηση αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα. Η ΑΕΝΚ είναι τυχερή που έχει σημαντικούς ανθρώπους. Είναι ο πρόεδρος κ. Γιώργος Βαγενάς, η οικογένεια Δημουλά και ο κ. Χάρης Ντιγριντάκης, οι οποίοι κάθε μέρα παλεύουν και αφιερώνουν πολλές ώρες για να έχει η ομάδα τις ανέσεις που χρειάζεται για να παίξει στην Α1. Όσο υπάρχει αυτή η διοίκηση, η ομάδα θα είναι σε υψηλό επίπεδο.