Μετά από συγκλονιστικό αγώνα 2,5 ωρών ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς νίκησε με 3-2 σετ τον Μίλωνα στο τηλεοπτικό ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής και έμεινε μέσα στο παιχνίδι της πρώτης τετράδας στη Volley League. Μεγάλο παιχνίδι για την Κηφισιά έκανε ο ακραίος Αλεξάντερ Αντόνοβιτς με 22 πόντους που αναδείχτηκε και MVP του αγώνα. Τη βράβευση του Σέρβου αθλητή έκανε ο τιμ μάνατζερ Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Με καθοριστικές επιθέσεις του Αντόνοβιτς κρίθηκαν το 3ο και το 4ο σετ με 30-28 και 26-24 ενώ το ματς έκλεισε με μπλοκ του Ρανγκέλ πάνω στον Ράσελ για το 15-13 και το 3-2 σετ.
Ο αγώνας

Στο 1o σετ του αγώνα Κηφισιά και Μίλωνας μπήκαν με διάθεση να πιέσουν από 9 μέτρα. Οι γηπεδούχοι με πλασέ του Αντόνοβιτς προηγήθηκαν 6-4, όμως οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας πόντους κυρίως από το κέντρο προσπέρασαν 8-9.
Οι «κυανόλευκοι» απάντησαν άμεσα και με μπλοκ του Κομητούδη ανέκτησαν τα «ηνία» 11-10, ενώ στην εξέλιξη του σετ το λάθος του Θεοδόση στην επίθεση έφερε την Κηφισιά στο 14-12. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρίσκοντας πόντους από τον Ράσελ και τον Κωτσάκη και το λάθος του Ρανγκέλ πήρε ξανά το προβάδισμα 17-19.
Οι φιλοξενούμενοι πιο αποτελεσματικοί πήραν αέρα τριών πόντων 18-21 με κόντρα του Πολουγιάν. Το εξαιρετικό τελείωμα του Αντόνοβιτς και το λάθος του Ράσελ έφεραν τις δύο ομάδες στα ίσα 22-22. Οι φιλοξενούμενοι με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Κωτσάκη έφτασαν σε σετ μπολ 23-24, με το μπλοκ του Λινάρδου να διαμορφώνει το 23-25.
Με αρκετά λάθη από τη θέση του σερβίς και από τις δύο ομάδες άρχισε το 2ο σετ του αγώνα. Η Κηφισιά ανεβάζοντας «στροφές» και εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Μίλωνα μετέτρεψε το αρχικό 5-5 σε 8-5. Μάλιστα οι «κεραυνοί» του Αντόνοβιτς από τη θέση του σερβίς έφεραν την Κηφισιά σε νταμπλ σκορ 12-6.
Η αντίδραση του Μίλωνα ήταν άμεση καθώς με τον Ράσελ στο σερβίς έτρεξε εντυπωσιακό σερί 0-7 προσπερνώντας 13-14. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +2, 15-17 με τον Κώστα Χριστοφιδέλη να βάζει τον Κανελλόπουλο στη θέση του Κομητούδη.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το μομέντουμ φτάνοντας στο 18-21 μετά από μπλοκ των Ράσελ και Λινάρδου. Ο προπονητής της Κηφισιά πέρασε τον Σπυριούνη στη θέση του Οκοσάνοβιτς και τον Καγιαλή στη θέση του Σπηλιώτη προσπαθώντας να αλλάξει τα δεδομένα του σετ. Ο Μίλωνας όμως ήταν αποτελεσματικός στο side out φτάνοντας σε τριπλό σετ μπολ 21-24 κάνοντας τελικά το 0-2 με 22-25 μετά από άουτ επίθεση του Αντόνοβιτς.
To 3ο σετ άρχισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η εξαιρετική άμυνα του Φωλιά και το έξυπνο πλασέ του Πετρόφ έβαλαν μπροστά την Κηφισιά 7-6. Η Κηφισιά κερδίζοντας «μάχες» στο φιλέ προηγήθηκε 11-8 με τον Ρανγκέλ. Και πάλι όμως οι φιλοξενούμενοι με τον Ράσελ να πληγώνει την υποδοχή της Κηφισιάς ισοφάρισαν 11-11.
Η Κηφισιά έμεινε ψύχραιμη και βρίσκοντας πόντους πάνω στο φιλέ από τους Σπηλιώτη και Ρανγκέλ πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων 18-14.Με το μπλοκ του Θεοδόση και τους δύο άσους του Ράσελ ο Μίλωνας ισοφάρισε 20-20. Η Κηφισιά με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Οκοσάνοβιτς έφτασε σε σετ μπολ 24-23, όμως το σερβίς του Καγιαλή πήγε στο φιλέ για το 24-24. Μάλιστα ο Μίλωνας έφτασε σε ματς μπολ μετά από λάθος του Οκοσάνοβιτς 24-25 όμως και το σερβις του Κωτσάκη πήγε στο φιλέ 25-25. Ο Μίλωνας είχε ακόμα μία ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι 25-26, όμως η Κηφισιά άντεξε έφτασε σε δικά της σετ μπολ και τελικά στην καλύτερη φάση του αγώνα έκλεισε το σετ 30-28 με τον Αντόνοβιτς.

Με πρωταγωνιστή τον Ράσελ από τα 9 μέτρα ο Μίλωνας προηγήθηκε στην αρχή του 4ου σετ 1-4 και λιγο αργότερα 6-9. Ο άσος του Αντόνοβιτς έφερε την Κηφισιά στο -1, 8-9. Και πάλι όμως ο Ράσελ και στη συνέχεια κόντρα ο Θεοδόσης διαμόρφωσαν το 9-13.
Η ομάδα των βορείων προαστίων έβγαλε αντίδραση ισοφαριζοντας 13-13 με δύο άσους του Οκοσάνοβιτς. Μάλιστα η Κηφισιά με νέο άσου του Σπυριούνη ο οποίος είχε αντικαταστήσει λίγο νωρίτερα τον Πετρόφ προσπέρασε 15-14. Το σετ ήταν συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι το τέλος. Μετά από φάση διαρκείας ο Αντόνοβιτς έδωσε σετ μπολ στην Κηφισιά 24-23 με τον εντυπωσιακό Ράσελ να το «σβήνει» 24-24. ο Σέρβος ακραίος των «κυανόλευκων» έδωσε νέο σετ μπολ στην Κηφισιά 25-24 η οποία τελικά το κατέκτησε 26-24 με άουτ επίθεση του Λινάρδου.
Στο τάι μπρέικ η Κηφισιά προηγήθηκε νωρίς με 3-1 ενώ στην εξέλιξή του ο Αντόνοβιτς διαμόρφωσε το 7-4, με τον Σέρβο να τελειώνει ξανά μπάλα για το 8-5 για την αλλαγή πλευράς.
Ο άσος του Κωτσάκη έφερε τις δο ομάδες σε απόσταση «αναπνοής» 9-8. Οι διαδοχικοί πόντοι του Οκοσάνοβιτς έφεραν την Κηφισιά στο 12-9, με τον Μίλωνα να πλησιάζει 12-11 με πέναλτι του Πολουγιάν. Η έμπνευση του Κομητούδη έφερε την Κηφισιά στο 13-11, η οποία έφτασε σε ματς μπολ 14-11 μετά από άουτ του Ράσελ.
Ο Μίλωνας έμεινε ζωντανός μειώνοντας 14-13 με διαδοχικά λάθη των γηπεδούχων. Τελικά η Κηφισιά ολοκλήρωσε την ανατροπή κατακτώντας το τάι μπρέικ 15-13 με μπλοκ του Ρανγκέλ.
Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 7 άσσους, 55 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 46 λάθη αντιπάλων και του Μίλωνα προήλθαν από 8 άσσους, 62 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 40 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-2 (23-25, 22-25, 30-28, 26-24, 15-13) σε 142′
Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 17 (14/37 επ., 3 άσσοι), Κομητούδης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Πετρόφ 11 (10/24 επ., 1 μπλοκ, 39% υπ. – 17% άριστες), Ρανγκέλ 10 (7/15 επ., 3 μπλοκ), Σπηλιώτης 5 (2/4 επ., 3 μπλοκ), Αντόνοβιτς 22 (19/28 επ., 3 άσσοι, 38% υπ. – 12% άριστες) / Φωλιάς (λ, 48% υπ. – 18% άριστες), Κανελλόπουλος. Σπυριούνης 3 (2/3 επ., 1 άσσος), Καγιαλής.
Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Θεοδόσης 5 (5/10 επ.), Κωτσάκης 10 (9/22 επ., 1 άσσος, 65% υπ. – 41% άριστες), Γιαμαμότο 1 (1 μπλοκ), Ράσελ 36 (28/52 επ., 6 άσσοι, 2 μπλοκ), Πολουγιάν 17 (16/28 επ., 1 άσσος, 66% υπ. – 20% άριστες), Λινάρδος 6 (4/10 επ., 2 μπλοκ) / Γουατάρου (λ, 35% υπ. – 20% άριστες), Σουσούνης (λ), Σουσουρίδης, Νανόπουλος, Σταθέλος, Χάκας