Με ερώτησή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλη Καπερνάρο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», Κλεονίκη Αποστολίδου και Γιώργος Μπαλάφας, θέτουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μετακίνηση των μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι Ενώσεις γονέων Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής είχαν φέρει και πάλι στην επικαιρότητα το μεγάλο αυτό πρόβλημα, ζητώντας από τους γονείς και τους συλλόγους να υπογράψουν μία διαμαρτυρία – κάλεσμα προς τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, με τίτλο «Οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς ζητούν μεταφορά στο σχολείο τους!». Οι Ενώσεις είχαν ενημερώσει ότι έχει ξεκινήσει πρόσφατα ένα δρομολόγιο, για να εξυπηρετεί μια ομάδα παιδιών αλλά κι αυτό λειτουργεί με καθυστέρηση αφού πρώτα εξυπηρετεί άλλο σχολείο. Αποτέλεσμα αυτής της συμβιβαστικής λύσης, όπως τόνιζαν στην επιστολή τους οι Ενώσεις Γονέων, είναι τα λίγα παιδιά που εξυπηρετούνται να φτάνουν στο σχολείο τους μετά τις 9 και μισή. Παράλληλα, όπως κατήγγειλαν οι γονείς, υπάρχουν ακόμα παιδιά, που δύο μήνες αφότου άνοιξε το σχολείο, δεν το έχουν καν δει ακόμα, παρά το ότι έχουν εγγραφεί να φοιτήσουν, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Τώρα, το σημαντικό αυτό κενό, επισημαίνουν προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον περιφερειάρχη Αττικής, τις παρατάξεις και τους συναδέλφους τους, οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, με την παρακάτω ερώτηση:
«Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς σε πρόσφατη συνάντηση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς, παρουσίασε τα επείγοντα θέματα που υπάρχουν στα Σχολεία της περιοχής, μεταξύ αυτών και την μετακίνηση μαθητών από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ).
Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που υπήρξε για το θέμα μεταφοράς των μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς, πάνω από τους μισούς εγγεγραμμένους μαθητές αδυνατούν να μεταφερθούν προς και από το Σχολείο τους.
Eρωτάται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής
(σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής)
1. Ζητάμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος.
2. Σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμάτε ότι θα επιλυθεί το θέμα της μετακίνησης των μαθητών.»
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία –Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook