Στη διάθεση των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού βρίσκεται ήδη τμήμα της νέας και ενεργειακά αναβαθμισμένης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς.
Στο κτήριο της οδού Χρήστου Λαδά 18, θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, αγιασμός παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.
Σημειώνεται ότι στη νέα πτέρυγα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς κάνουν σήμερα μάθημα, δύο τάξεις ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν και οι άλλες τρεις. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες.
Επίσης, λειτουργεί το ένα από τα δύο εργαστήρια ενώ σύντομα θα δοθούν προς χρήση η αίθουσα εκδηλώσεων, η βιβλιοθήκη και οι υπόλοιποι χώροι.
«Η κατασκευή του κτηρίου ήταν χρόνιο αίτημα των Αλωνίων», σημειώνει η δημοτική Αρχή, «προκειμένου να καλυφθούν οι κτιριακές και εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής. Ο Δήμος Κηφισιάς το 2017 ανέλαβε την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Σχολείου ενώ το 2021 ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 €. Η δημοτική Αρχή, με δήμαρχο τον Γιώργο Θωμάκο, προχώρησε και σε ένα βήμα επιπλέον, αφού συνδύασε την κατασκευή της νέας πτέρυγας με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση. Στο δώμα υπάρχει ο εξοπλισμός με τον οποίο το κτήριο είναι ενεργειακά αυτόνομο (ελάχιστου σχεδόν μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος).
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter