«Δημιουργία – Έκφραση – Αθλητισμός» ήταν το θέμα του 18ου Open Day, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, που διοργάνωσαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Πόλκα – Φροέλεν», την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Κηφισιά. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Σώσε ένα παιδί».
Στο Open Day παρουσιάστηκαν τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στις «Κοινότητες» Μουσειακής Αγωγής, Τεχνολογίας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Καλλιπάτειρας και Θεατρικής Αγωγής.
Στο εικαστικό εργαστήρι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των επίδοξων ζωγράφων. Προς το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συναυλία πιάνου, για να ακολουθήσει επίδειξη χορού και ρυθμικής.
Στα «δρώμενα σε άλλες γλώσσες», οι μαθητές παρουσίασαν βίντεο με σκετς και τραγούδια στα γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά. Επίσης, για δεύτερη φορά οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο σκάκι. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 53!
Στον τομέα των αθλητικών διαγωνισμάτων, τα παιδιά έδωσαν εξετάσεις καράτε, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι τελικοί τένις, βόλεϊ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου 3×3.
Στον χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσε ακόμη βιβλιοπωλείο με βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στο τέλος της ημέρας, έγινε η παράδοση της σημαίας από την Στ΄ Τάξη στην Ε΄ και πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων.
30 χρόνια προσφοράς
Τα Εκπαιδευτήρια «Πόλκα – Φροέλεν» κλείνουν φέτος 30 λειτουργίας. Από τον εξελισσόμενο Εκπαιδευτικό Όμιλο λειτουργεί το Προσχολικό Κέντρο «Φροέλεν», το Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης, η Ελληνική Εταιρεία Παιδαγωγικών Ερευνών & Μελέτης της Προσχολικής Αγωγής, το αθλητικό Σωματείο «ο Κένταυρος», το Δημοτικό Σχολείο «Πόλκα – Φροέλεν» και το Κέντρο Τέχνης, Αγωγής & Εκπαίδευσης.
Οι ιδρυτές του, Γιώργος και Φροέλεν Σταθοπούλου, δηλώνουν: «Ξεκινήσαμε με συναίσθηση μεγάλης ευθύνης, με γνώση και όραμα για να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και να δώσουμε το δικό μας στίγμα, στον χώρο της αγωγής και της εκπαίδευσης.
Στο κέντρο της προσπάθειάς μας τοποθετήσαμε το παιδί σε όλες τις ηλικίες και τα στάδια της ανάπτυξής του και θελήσαμε να του προσφέρουμε όλες τις δυνατότητες για να καλλιεργήσει μια ισορροπημένη και αυτόνομη προσωπικότητα.
Θέσαμε πρώτα τα θεμέλια από τη βρεφική και πρωτο-παιδική ηλικία και ολοκληρώσαμε το οικοδόμημά μας με ένα Δημοτικό Σχολείο που μας κάνει προσωπικά υπερήφανους, καμαρώνοντας παιδιά που ήρθαν κοντά μας από βρέφη, αλλά και όσα μας ακολούθησαν πιο μετά, να μετεξελίσσονται σε πρόσωπα με αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα και με προοπτική δυναμικής παρουσίας στη ζωή και στην κοινωνία».