Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή βρίσκεται ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός της πόλης, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία στις 28 Απριλίου την παραλαβή της στατικής μελέτης.
Ο Σταθμός, ο οποίος θα βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αναστασίας Πίττα και Ανδρεαδάκη, θα μπορεί να φιλοξενεί 53 παιδάκια, ενώ όσον αφορά στους χώρους του, θα διαθέτει υπόγειο και όροφο.
Όταν ήρθε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ Κατερίνα Μουστάκη προέβαλε την ένστασή της τόσο για τις διαδικασίες όσο και για τον φορέα που επιλέχθηκε. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «η διοίκηση, επειδή έχει εξασφαλισμένη την πλειοψηφία, αδιαφόρησε να φέρει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη στατική μελέτη, προτού εγκριθεί η οικοδομική άδεια. Ως εκ τούτου, σήμερα μας φέρνει να εγκρίνουμε μια διαδικασία εκ των υστέρων». Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή της ως προς τον φορέα, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε να είναι όλος μεταλλικός, καθώς με τη συγκεκριμένη μελέτη καταργούνται ζωτικοί χώροι».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αρχιτεκτονική μελέτη είναι πολύ καλή και πρωτοποριακή, δεδομένου ότι «χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά και μοντέρνα στοιχεία, που προστατεύουν το περιβάλλον. Όμως, η αρχιτεκτονική μελέτη αδικείται από τη στατική».
Από την πλευρά της, η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη υποστήριξε ότι «η διοίκηση δεν αδιαφόρησε να φέρει τη μελέτη προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο νωρίτερα, αλλά έπρεπε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία, για να τα στείλει στην Περιφέρεια, η οποία με τη σειρά της θα έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις».
Όσον αφορά στους χώρους, δήλωσε ότι «η Περιφέρεια έκανε πολλές αλλαγές, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ζήτησε να αφαιρεθούν ορισμένες κολόνες από τον υπόγειο χώρο, ώστε να γίνει ωφέλιμος».
Αμάλθεια Καραλή