Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, η Λέσχη Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς πήραν τις φωτογραφικές μηχανές και το νεανικό τους ενθουσιασμό και μαζί με τα νέα μέλη της ομάδας βγήκαν έξω από το σχολείο για να αποτυπώσουν στιγμές της καθημερινότητας και εικόνες της πόλης μας.
«Περιπλανηθήκαμε στην Πλάκα, το λιμάνι του Πειραιά, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κηφισιά, την Πάρνηθα, το ΟΑΚΑ, κ.ά. Ο ενθουσιασμός μας για τη φωτογραφία μάς ταξίδεψε μέχρι τα Καλάβρυτα, όπου επισκεφθήκαμε την Αγία Λαύρα και την Ιερά Μονή Μέγα Σπηλαίου και κατεβήκαμε τον Βουραϊκό με τον οδοντωτό. Ταξιδέψαμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τον Πόρο και την Αίγινα. Φωτογραφίσαμε τα προσφυγικά στην Λ. Αλεξάνδρας και μαγειρέψαμε για τους άστεγους συμπολίτες μας στο πλευρό των εθελοντών της οργάνωσης ‘‘Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος’’. Έξω από το πλαίσιο των οργανωμένων αυτών εξορμήσεων, απεικονίσαμε φωτογραφικά και ιδιωτικά μας ταξίδια που πραγματοποιήσαμε με τις οικογένειές μας, πολλά από τα οποία έγιναν σε χώρες του εξωτερικού. Το φωτογραφικό υλικό που τελικά συγκεντρώσαμε είναι πραγματικά πλούσιο και εντυπωσιακό!», σημειώνουν οι μαθητές.
Όλες αυτές τις εικόνες θα τις μοιραστούν μαζί μας στην 3η Ομαδική Έκθεση που θα διοργανώσουν φέτος στην «Galerie Δημιουργών», στη Ν. Κηφισιά. Πρόκειται για ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο έκφρασης για συνθέτες, σολίστες, ερμηνευτές, ποιητές, ζωγράφους, φωτογράφους και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών δημιουργών. Το χώρο αυτό δημιούργησαν με μεράκι και πολλή αγάπη και παραχώρησαν αφιλοκερδώς η Πηγή Λυκούδη και ο Τάσος Ιωάννου.
Η τελετή εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ώρα 19:00. Την τελετή θα επενδύσει μουσικά η μελωδική φωνή της σοπράνο Κρίστι Καθαρίου, ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Μαΐου 2016 με ώρες λειτουργίας 18:00 – 21:00.
Όλες οι φωτογραφίες των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς που θα εκτεθούν, θα διατίθενται προς πώληση της οποίας τα έσοδα θα παραχωρήσουν, προς ενίσχυση του κοινωνικού της έργου, στην ανθρωπιστική οργάνωση «Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος».
Συντονιστής Προγράμματος, επιμέλεια έκθεσης, επιλογή-επεξεργασία φωτογραφιών: Παύλος Ζαμενόπουλος. Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Τόκκας Γρηγόριος, Αναστασάκη Μαρία
Λύκειο: Δήμου Παρασκευή, Σκούφη Βασιλική. Σχεδιασμός αφίσας (αφιλοκερδώς): Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου.
ΧΟΡΗΓΟΙ: GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ, ΒΙΟΚΥΤ.
GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ – Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά (δίπλα στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας), τηλ.: 2106251732, http://www.galeriedimiourgon.gr.
Η Λέσχη Φωτογραφίας είναι εγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικής δραστηριότητας από το ΥΠΕΠΘ.