Στα πλαίσια των μουσικών εκδηλώσεων «Πάμε Πλατεία» που συνδιοργανώνουν το «Φόρουμ για την Κηφισιά» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», διοργανώνεται συναυλία αφιερωμένη στο μπουζούκι με τον Βαγγέλη Τρίγκα και την Ομάδα του, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00, στο Αίθριο της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη (Λεβίδου 11, Κηφισιά).
Σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μόνο οργανική μουσική και έχει ως βασικό σολιστικό όργανο το μπουζούκι, ο Βαγγέλης Τρίγκας παρουσιάζει νέες δικές του οργανικές συνθέσεις, καθώς επίσης και διασκευασμένες από τον ίδιο, συνθέσεις Ελλήνων λαϊκών αλλά και ξένων συνθετών. Ο ίδιος, αναδεικνύοντας ως σολίστ τις δυνατότητες του λαϊκού μας οργάνου αναζητεί την καταξίωση του μπουζουκιού όχι μόνο μέσα από την λαϊκή μας παράδοση, αλλά και από την ένταξή του σε σύγχρονα ελληνικά αλλά και ξένα μουσικά ρεύματα. Το συστήνει εκ νέου στο κοινό, με ήχο διαφορετικό, που ενσωματώνεται αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο των κλασσικών οργάνων, πιάνου, βιολοντσέλου, κιθάρας, μαντολίνου και κοντραμπάσου.
Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, προσφέρουν μία νέα ενδιαφέρουσα ακρόαση της λαϊκής μας μουσικής, που είναι παράλληλα και νέα πρόταση.
Παίζουν: Βαγγέλης Τρίγκας – μπουζούκι, Θόδωρος Μπρουτζάκης – πιάνο, Αλέξανδρος Κασαρτζής – βιολοντσέλο, Γιώργος Διδάχος – κιθάρα, Λάμπρος Κουκουβής – Μαντολίνο, Αντώνης Τζίκας – Κοντραμπάσο.
Ο Βαγγέλης Τρίγκας είναι σολίστας και καθηγητής στο Μπουζούκι. Γεννήθηκε το1960 στο Άργος και έλαβε τα πρώτα του ερεθίσματα σε πολύ μικρή ηλικία από τον πατέρα του, ερασιτέχνη παίκτη στο μπουζούκι, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα Μουσικής.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην ηλικία των 15 ετών. Συνεργάστηκε με κορυφαίους ερμηνευτές και μουσικούς (Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρη Μητροπάνο, Μανόλη Μητσιά, Μαίρη Λίντα, Μανόλη Λιδάκη, Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, κ.α.) με τους οποίους έδωσε παραστάσεις στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το 1990 άρχισε έρευνα, για να αποκτήσει το μπουζούκι τεκμηριωμένη τεχνική και εμπεριστατωμένη σπουδή,
εφάμιλλη των κλασσικών οργάνων. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας
υπήρξαν γι αυτόν το εφαλτήριο για μια πολύπλευρη δραστηριότητα που θα ανέπτυσσε στη συνέχεια και σχετίζεται με τη διδασκαλία του οργάνου καθώς και τη βιβλιογραφία.
Το «Φόρουμ για την Κηφισιά» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» σάς περιμένουν λοιπόν για να περάσετε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά και με τη συναυλία αυτή θα κλείσουν τις μουσικές εκδηλώσεις τους για την καλοκαιρινή περίοδο.