Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις που προάγουν τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενθαρρύνοντας τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες ανακύκλωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην προσπάθεια του αυτή, παρέλαβε σήμερα (6/2) 30 κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και 30 κάδους ανακύκλωσης πλαστικού (PET) από την ΤΕΧΑΝ, ενισχύοντας σημαντικά τις δράσεις ανακύκλωσης και βιωσιμότητας στην πόλη.
Το υπό υλοποίηση πρόγραμμα της ΤΕΧΑΝ αποτελεί μια πρωτοβουλία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά με τόσο ευρεία εφαρμογή, με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης να γίνεται ο πρώτος που το υιοθετεί σε τόσο εκτεταμένη κλίμακα, πρωτοπορώντας στην ανακύκλωση και τη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων.
Οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν σε αθλητικές, πολιτιστικές και διοικητικές δομές του, προκειμένου να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και να δοθεί έμφαση στη σωστή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών.,
Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι βασικές μας προτεραιότητες.
Είμαστε περήφανοι που ο Δήμος μας γίνεται ο πρώτος που εφαρμόζει ενεργά σε τόσο μεγάλη εμβέλεια το πρόγραμμα της ΤΕΧΑΝ, δίνοντας το παράδειγμα και ενισχύοντας τις πρακτικές ανακύκλωσης.
Η τοποθέτηση των νέων κάδων σε κομβικά σημεία του Δήμου μας θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πιο καθαρής και οικολογικά υπεύθυνης πόλης».