Η απεργία στην καθαριότητα, που κράτησε κλειστούς τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) για περίπου μία εβδομάδα και προκάλεσε τεράστια προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών στους δήμους της Αττικής, έληξε τα μεσάνυκτα της Πέμπτης. Έτσι, από την Παρασκευή άρχισε η προσπάθεια για να καθαρίσουν οι πόλεις.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έστειλε ο Δήμος Πεύκης στις 12 Μαρτίου, «η Πεύκη ήταν μια από τις ελάχιστες πόλεις που τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν ελάχιστα, αφού ο Δήμος είναι πλέον σωστά οργανωμένος και η συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας με τους πολίτες ήταν πολύ καλή. Ο Πευκιώτες ακολούθησαν με υπευθυνότητα τις οδηγίες της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου κι έτσι δεν έμειναν σκουπίδια εκτός κάδων».
Αναφερόμενος στο θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννη Μέγας ευχαρίστησε το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας αλλά επάνω από όλα τους πολίτες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου: «Με την υπευθυνότητά τους βοήθησαν σημαντικά στην διατήρηση της καθαριότητας. Οι πολίτες της Πεύκης για ακόμα μία φορά έδειξαν το υψηλό τους επίπεδο και το έντονο ενδιαφέρον τους για την πόλη».