Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νεόδμητο σχολικό συγκρότημα στο Ηλιακό Χωριό (Ηλίου και Εράσμου) είχαν οι γονείς και τα παιδιά την Παρασκευή 14 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού, γονείς και μαθητές ξεναγήθηκαν στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους των σχολικών κτηρίων που αναμένεται από τον Σεπτέμβριο του 2024 να στεγάσουν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης καθώς και το 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.
Ο δήμαρχος, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Έχουμε την χαρά να σας ξεναγήσουμε στους χώρους που θα φιλοξενήσουν αύριο μαθητές του Δήμου μας χάρη στις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ο π. δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης με σκοπό την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Από πλευράς μας δεσμευόμαστε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό το σχολικό κτήριο στολίδι για τον Δήμο και το Ηλιακό Χωριό να παραμείνει σαν καινούριο για πολλά ακόμη χρόνια!»
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Καλαμπαλίκης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Τσόλας, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής του καταργούμενου νομικού προσώπου ΚΟΙ.Π.Α.Π. Σοφία Γουναροπούλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για ζητήματα του Ηλιακού Χωριού Γιώργος Στιβαχτής και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης Χρήστος Αντωνακέλης.
Η βραδιά έκλεισε με μια παράσταση θεάτρου σκιών για μικρούς και μεγάλους.