Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην 70η επέτειο του Αντιφαασιστικού Αγώνα διοργανώνει την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Άνω Πεύκη».
Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα αναλάβει η γνωστή κομπανία των «ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ» και σύμφωνα με τον Σύλλογο, «θα χαρούμε τον διονυσιακό ήχο των χάλκινων πνευστών της Βαλκανικής σε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς Μακεδονικής Θράκης και γνωστές σύγχρονες Βαλκανικές δημιουργίες (Μπρέγκοβιτς).
Επίσης, θα συμμετέχει συγκρότημα παραδοσιακών χορών, ενώ θα υπάρξει σύντομη λαογραφική και μουσικολογική εισαγωγή στην παράδοση των χάλκινων και ξεχωριστά κάθε τραγουδιού και χορού που θα παρουσιαστεί.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρηγα Φεραίου).
Αμάλθεια Καραλή