Κρατώντας τη Φλόγα της Αγάπης οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης και συμμετέχοντας στην 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, έδωσαν μήνυμα αγάπης και ζωής, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες του Δήμου, σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία.
Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τονίσουν τη σημασία της προσφοράς των Εθελοντών Αιμοδοτών ως κοινωνική ομάδα, στην οποία πρέπει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
Η προσκοπική χρονιά ξεκίνησε για τους Αεροπροσκόπους της Πεύκης, με τί άλλο; Με μία κοινωνική προσφορά αφιερωμένη στα παιδιά.
Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, βαθμοφόροι και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, αφού συγκέντρωσαν βιβλία, σχολικές τσάντες, κασετίνες και γραφική ύλη, συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, προκειμένου να βοηθήσουν στην προγραμματισμένη εκδήλωση, αλλά και να συμβάλλουν στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά ευπαθών οικογενειών.
Όλα αυτά, στο πλαίσιο της Συναυλίας Αλληλεγγύης ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, που πραγματοποιήθηκε με έμπνευση της κ. Λυδίας Σέρβου και της κ. Καλής Βανδώρου. Όπως τονίζουν σε σχετικό δελτίο Τύπου οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης «οι καλλιτέχνιδες, αλλά και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Νικολαροπούλου, αφού συνομίλησαν μαζί τους, στο τέλος φωτογραφήθηκαν με αυτά, γεμίζοντας την καρδούλα τους με ικανοποίηση ότι μπόρεσαν με το λιθαράκι τους να συμβάλουν και αυτά στην πρόσκληση προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο».
Με αφορμή τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Βαρβαρέσου, για το ξεκίνημα της νέας προσκοπικής χρονιάς, οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης απευθύνουν την παρακάτω πρόσκληση:
Ο Ελληνικός Προσκοπισμός υποδέχεται παιδιά και ενηλίκους ανάλογα με τις ηλικίες: Λυκόπουλα (7 – 11 ετών), Προσκόπους (11 – 14 ετών), Ανιχνευτές (14 – 17 ετών) και Δίκτυο Ενηλίκων (18 – 30 ετών).
Για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές της νέας περιόδου 2013 – 2014 ή για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση ή ερώτημα, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210-8061018, 6973 038809 & 6984 152769.
Πληροφορίες σχετικές με τον Ελληνικό Προσκοπισμό μπορείτε να λάβετε επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων http://www.sep.ogr.gr ή τον ιστοχώρο της Περιφέρειας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής http://www.peanattikis.org.