Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η γιορτή του Κλήδονα. Και φέτος η κοσμοσυρροή ήταν τέτοια που ο χώρος αποδείχθηκε μικρός. Μια γνήσια λαϊκή γιορτή που οργανώνει η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης και καθιερώθηκε σαν ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός στην πόλη, τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια.
Φέτος η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην διάσωση της περιοχής του υπουργείου Γεωργίας (ΕΘΙΑΓΕ) και την απόπειρα μετατροπής του σε εμπορικό κέντρο.
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση «η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σημαντικό εθνικό κεφάλαιο και κληρονομιά που ήμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε, γιατί εκεί υπάρχουν σπάνιες ποικιλίες αμπελώνων και σημαντικά γεωργικά ινστιτούτα και εργαστήρια».
Παράλληλα, υποστηρίχθηκε ότι «αυτό το εθνικό κεφαλαίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή», ενώ ο πολίτες κλήθηκαν να στηρίξουν ενεργά τις προσπάθειες της Επιτροπής για το ΕΘΙΑΓΕ που συγκρότησε πρόσφατα ο Δήμος.
Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της καύσης των μαγιάτικων στεφανιών δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να πηδήξουν πάνω από τις φωτιές. Στη συνέχεια τα χορευτικά του Συλλόγου και των ποντίων καθώς και η ορχήστρα του Γιάννη Λεμπέση απογείωσαν το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η γιορτή αποτέλεσε μια πετυχημένη προσπάθεια του Συλλόγου για αναβάθμιση της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.