Με μια λιτή ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει το κοινό ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του, «σε συνέχεια γραφειοκρατικού κωλύματος που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων», όπως τονίζει.
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε την Πέμπτη 5 Αυγούστου, όταν και τα λεωφορεία βγήκαν και πάλι σε πλήρη δρομολόγια στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το «γραφειοκρατικό» πρόβλημα που επικαλείται η δημοτική Αρχή μεταφράζεται σε πρόβλημα στον ανεφοδιασμό τω οχημάτων σε καύσιμα, με αποτέλεσμα όταν αυτά εξαντλούνταν από το ντεπόζιτό τους να μην ανανεώνονται, μέχρις ότου να υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση προμήθειας καυσίμων.
Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για το πρόβλημα της απουσίας δρομολογίων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τόσο εκτεταμένα στα πολλά χρόνια λειτουργίας των «κόκκινων λεωφορείων», δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση της διοίκησης του Δήμου προς το επιβατικό κοινό, με αποτέλεσμα και η ΑΜΑΡΥΣΙΑ να γίνεται αποδέκτης τηλεφωνημάτων τις προηγούμενες ημέρες από πολίτες, οι οποίοι εξέφραζαν την απορία τους για το τι συμβαίνει..