Επίσκεψη στην Ελληνική Κεραμεική στο Μαρούσι, όπου εδρεύουν η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και ο Συνεταιρισμός Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου, πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελένη Δουνδουλάκη, όπου και την υποδέχθηκε ο πρόεδρος Νίκος Βαλλάτος.
Μετά την ξενάγηση και ενημέρωση που είχε για τις δραστηριότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κεραμιστές, η Ελ. Δουνδουλάκη στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές στήριξης και ανάδειξης της αρχαίας αυτής τέχνης μέσα από τους πόρους του Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».
Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα τον χώρο της Ελληνικής Κεραμεικής, καθώς η κεραμεική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου. Με τον Πρόεδρο κο Νίκο Βαλλάτο, είχαμε εκτενή συζήτηση για τις πολλαπλές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί, ενώ ξεναγήθηκα στο μόνιμο εκθετήριο, όπου κεραμίστες και αγγειοπλάστες από όλη την Ελλάδα εκθέτουν τα έργα τους. Ξεχωριστή εμπειρία για εμένα ήταν το μάθημα κεραμεικής, που είχα τη χαρά να παρακολουθήσω στο παραδοσιακό εργαστήριο και η συνομιλία με τους συμμετέχοντες για την συναρπαστική αυτή πανάρχαια τέχνη, η οποία έχει βαθιές ρίζες και ιστορία αιώνων στη χώρα μας! Καθώς η στήριξη και η ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., οι προοπτικές που ανοίγονται για την κεραμική και την αγγειοπλαστική στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές.»
Η φετινή 59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής Τέχνης, ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, που συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Αμαρουσίου και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.