Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο για την επισκευή των βλαβών του οδοστρώματος (λακκούβες, κ.α.) βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μαρούσι, από το Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct, η οποία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υλοποιεί το πρόγραμμα «Save Road Project».
Σε διαρκή συνεργασία με τη διεύθυνση Περιβάλλοντος και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, από όπου και πραγματοποιείται η καταγραφή των σημείων που χρήζουν αποκατάστασης και ακολουθώντας τις προδιαγραφές, η Hellas Direct παρεμβαίνει με δικό της συνεργείο και επισκευάζει τις βλάβες. Από αρχές Απριλίου οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα έχουν γίνει περισσότερες από 70 παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης.
Επίσης, αναμένεται από τα τέλη Αυγούστου 2024 να ξεκινήσει η επισκευή και αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων, ώστε με τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά να μετακινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια προς και από τα σχολεία τους.
Συγχαίροντας την Hellas Direct για την πρωτοβουλία της, ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφέρει: Το πρόγραμμα έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο εκτεταμένο πρόγραμμα που υλοποιεί η Τεχνική μας Υπηρεσία για το οδικό δίκτυο της πόλης μας, με διανοίξεις νέων δρόμων, επισκευές οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων κ.α.».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, «μέσω της υλοποίησης αυτού του προγράμματος ο Δήμος Αμαρουσίου εξοικονομεί χρήματα, καθώς θα απαιτούνταν ίδιοι πόροι για την αποκατάσταση και αυτών των βλαβών του οδοστρώματος».