Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, το «Αμαλίειο» αίθριο θέατρο στο Μαρούσι μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς για το street basketball, φιλοξενώντας αθλητές, ομάδες, οικογένειες και φίλους του μπάσκετ κάθε ηλικίας στην εκδήλωση με τίτλο «Maroussi Basketball 3×3 – Spring Day 2026», την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «Στην Αγκαλιά της Αττικής: Πολιτισμός – Αθλητισμός στις Γειτονιές μας».
Μικροί και μεγάλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο διεθνών προδιαγραφών ολυμπιακό δάπεδο που στήθηκε στον χώρο με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Νικολαράκος συνεχάρη τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τους εθελοντές για την άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων δράσεων «που φέρνουν τον αθλητισμό στις γειτονιές της πόλης και κοντά στους πολίτες», όπως τόνισε.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς σημείωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλα τα παιδιά και τους αθλητές που συμμετείχαν και γέμισαν το Μαρούσι με ενέργεια, χαμόγελα και όμορφες στιγμές».
Το παρών στο μπασκετικό διήμερο έδωσαν επίσης μέλη της δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.







































































































