Με τη νίκη επί της ΑΕΚ, το Μαρούσι ξεπέρασε το σκόπελο της μίνι διακοπής και των απρόοπτων προβλημάτων που στάθηκαν εμπόδιο στην προετοιμασία του. Παράλληλα, διατηρήθηκε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, διαγράφοντας μια πορεία αξιοσημείωτη, αν συνυπολογίσει κανείς την έξτρα επιβάρυνση που προκαλείται από τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομάδας, Άρης Βωβός, πριν από το παιχνίδι με τον «δικέφαλο» πήγε στα αποδυτήρια και μίλησε στους παίκτες.
Αφενός για να τους συγχαρεί για τα ως τώρα επιτεύγματά τους κι αφετέρου για να τους ζητήσει να μείνουν ήρεμοι και να ασχολούνται μόνο με την αγωνιστική τους προσπάθεια, η οποία ως τώρα κρίνεται εκπληκτική. Τους διαβεβαίωσε ότι, ακόμη κι αν η συγκυρία έχει προκαλέσει κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, κανείς δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα λεπτό, ειδικά από τη στιγμή που θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δοκιμάστηκε από την εμπλοκή της στην υπόθεση του Βοτανικού.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, μετά την επιστροφή του Χόμαν και την ουσιαστική επάνοδο του Αριγκμπάμπου στη δράση.
«Κάθε νίκη έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας και θεωρητικά πρέπει να τα κερδίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι στα τελευταία λεπτά αντιδρούμε με καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Κι επίσης μας δίνει μεγάλη δύναμη η διαπίστωση ότι παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουμε στην Ευρωλίγκα μπορούμε και ανταποκρινόμαστε και στα δυο ταμπλό. Παίζει σημαντικό ρόλο ότι έχουμε βάθος, καλή χημεία και χαρακτήρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι αντέξαμε τόσα προβλήματα που άλλοι θα λύγιζαν και ότι σε κάθε παιχνίδι αναδεικνύεται και διαφορετικός πρωταγωνιστής μέσα από την ομαδική δουλειά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Πελεκάνος.