Δεν άντεξε τελικά το Μαρούσι στο κλίμα τρομοκρατίας που είχε καλλιεργήσει την προηγούμενη εβδομάδα η Αγία Ελεούσα, και έχασε με 2-0, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ. Η ομάδα του Γιώργου Τσαμόπουλου τερμάτισε στην 4η θέση, και θα περιμένει να αντιμετωπίσει τον νικητή του μπαράζ Αγίας Ελεούσας – Μεταμόρφωσης, για ένα εισιτήριο για την Α’ ΕΠΣΑ.
Το Μαρούσι πήγε μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στο γήπεδο του Ρυζόμυλου, στο Αιγάλεω. Με συνοδεία περιπολικών και ΜΑΤ, και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπό τις συνεχείς απειλές και ύβρεις -μέχρι και δυναμιτάκια έριχναν στον πάγκο του Αμαρουσίου- των οπαδών των γηπεδούχων, η ομάδα του ΓΣΑ δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο παιχνίδι. Δέχθηκε ένα γκολ στο 40’, προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δοκάρι στις αρχές του β’ μέρους, αλλά δέχθηκε το 2-0 στο 80’ κι όλα τελείωσαν.
Είναι φυσικό οι παίκτες, που είναι και μικροί σε ηλικία και ερασιτέχνες, να σκέφτονται πώς θα γυρίσουν σώοι στα σπίτια τους, και είναι απορίας άξιον πως η ΕΠΣΑ επιτρέπει να διαμορφώνονται τέτοιες συνθήκες σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια το 2010. Κι όλα αυτά, σε ένα παιχνίδι ήρεμο κατά τα άλλα, με άριστη διαιτησία και άριστη συμπεριφορά από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.
Για το Μαρούσι έπαιξαν οι: Κάρο, Χαβενετίδης, Τσαμουρτζής (46’ Αναστασίου), Σπανός, Τσατσάκης, Καρατζίκος, Περισοράτης (67’ Σπυρόπουλος), Καμαρά, Τσαβδαρίδης, Τελλίδης, Δανηλόπουλος (46’ Μπούσιας).
Η διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαίρου του ΓΣΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ΕΛ. ΑΣ. και την αστυνομική δύναμη που ανέλαβε την προστασία της ομάδας, τόσο κατά την προσέλευσή της όσο και κατά την αποχώρησή της από το γήπεδο.
Τελική βαθμολογία
Διάνα Ηλ. 64
Αγία Ελεούσα 61
Α. Ε. Μεταμόρφωση 61
Μαρούσι 60
Πανερυθραϊκός 47
Ακάδημος 46
Νέα Ζωή Μεταμόρφωσης 37
Βύρωνας 34
Νεοπεντελικός 34
10. Τερψιθέα 32
11. Άρης Βύρωνα 29
12. Ατρόμητος Χαλ. 29
13. Τριφυλλιακός 24
14. Κορωνίδα 20
15. Ταταύλα 8
Ακάδημος – Διάνα Ηλιούπολης 2-2
Το 2-2 που απέσπασε ο Ακάδημος απέναντι στην πρωταθλήτρια του ομίλου Διάνα Ηλιούπολης, αντικατοπτρίζει και την πολύ καλή πορεία που είχε φέτος, η ομάδα του Γ. Πεππέ. Ο Ακάδημος τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ.
Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, ο Ακάδημος προηγήθηκε με 2-0 με γκολ του Χριστοδούλου στο 4’ και του Παπαδάκη στο 55’, αλλά τελικά η Διάνα ισοφάρισε, κλείνοντας με «θετικό» πρόσημο τη χρονιά. Έπαιξαν οι: Μπάτσας, Πατεστής, Τσαπαρής, Βάγγερ, Δαμίγος, Ντόντης, Παπαδάκης, Κουρουνιώτης, Σαρέλης, Χριστοδούλου, Χαραλαμπίδης.