Μία «ανάσα» από την πρόκριση στη Β φάση(main round) του Champions League στο ποδόσφαιρο σάλας έφτασε ο ΑΣΕ Δούκα, ο οποίος όμως λόγω διαφορά τερμάτων με την πολωνική Piast γνώρισε «πικρό» αποκλεισμό.
Οι «μπλε» ήταν οι «οικοδεσπότες» του προκριματικού ομίλου ο οποίος διεξήχθη στο κλειστό του Κορυδαλλού με τη συμμετοχή της Piast, της Nistru από τη Μολδαβία και της Tecnion Haifa από το Ισραήλ.
Τις πρώτες δύο αγωνιστικές του ομίλου οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις νίκησαν με 4-2 τη Nistru και 8-2 την Tecnion Haifa. Την ίδια στιγμή η Piast νικούσε με 4-0 την ομάδα από το Ισραήλ και 6-0 την ομάδα από τη Μολδαβία.
Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στον ΑΣΕΔ και της Piast, με την ομάδα των βορείων προαστίων να κυνηγά τη νίκη. Εκεί μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2 με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν την πρόκριση λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.
Οι Πολωνοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 3′ όταν ο Νούνιες είδε τον Ζέρβα έξω από τα καρέ του και τον «κρέμασε» με σουτ πίσω από το κέντρο. Ωστόσο, οι αθλητές του Γιάννη Μοστριού αντέδρασαν άμεσα και μέσα σε ένα «μαγικό» δίλεπτο διαμόρφωσαν το 0-1 σε 2-1 με τέρματα των Τσίνα στο 6′ και Κονδυλάτου στο 7′ οι οποίοι ολοκλήρωσαν υποδειγματικά ισάριθμες αντεπιθέσεις βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου.
Όμως, η «απάντηση» της Piast Gliwice ήταν άμεση καθώς στο 10′ ο Σμακόφσκι έφερε το ματς στα ίσα (2-2) με βολίδα στο «γάμα» της εστίας και έκτοτε η πρόκριση κρεμόταν από μια κλωστή. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο ΑΣΕΔ είχε τη μοναδική ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμά του αλλά το δεκάμετρο πέναλτι που εκτέλεσε ο Πέντρο ήταν άστοχο.
Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ αλλά τελικά αυτό δεν προέκυψε. Ο ΑΣΕΔ αγωνίστηκε με πέμπτο παίκτη γηπέδου (στη θέση του τερματοφύλακα) από το 34′ και μετά αλλά χωρίς να έρχεται το πολυπόθητο τέρμα.