Κατά τα καθιερωμένα και με ευχές για ενότητα και εθνική ομοψυχία από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, εορτάστηκε η Επέτειος της Επανάστασης του 1821 στην πόλη μας. Ο ανοιξιάτικος καιρός συνέβαλε στην καθολική συμμετοχή όλων των δημοτών και των μαθητών στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Έτσι, από την προπαραμονή της Επετείου του 1821, επικράτησε γενικός σημαιοστολισμός των γραφείων και των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και των κατοικιών και των δρόμων της πόλης μας και πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία, ενώ έγινε και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από μαθητές και μαθήτριες.
Ανήμερα την 25η Μαρτίου, στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετελέσθη η Δοξολογία, χοροστατούντος του πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Νικολάου, στην οποία παρέστησαν οι πολιτικές, δικαστικές, αστυνομικές, αρχές της πόλης και αντιπροσωπείες της Εθνικής Αντίστασης, των σχολείων, των συλλόγων, των ΝΠΔΔ και των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, του Σώματος Προσκόπων και άλλοι.
Μετά τη Δοξολογία, όλοι μαζί μετέβησαν στον χώρο του Μνημείου Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία, όπου ετελέσθη η επιμνημόσυνη δέηση. Τον πανηγυρικό της ημέρας, εμπνευσμένο από την επικαιρότητα και με αναφορές στη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά και στην αναγκαιότητα για εθνική αλληλεγγύη, εκφώνησε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη διπλή σημασία της ημέρας και έφερε ως παράδειγμα την ομοψυχία και την ενότητα, κάτω από την οποία μεγαλούργησαν οι Έλληνες στο παρελθόν και μπορούν να το επιτύχουν και σήμερα, ακολουθώντας το παράδειγμα εκείνων που «θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα».
Κατόπιν, κατατέθηκαν στεφάνια από τον ίδιο τον δήμαρχο, τον προσωρινό διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, εκπρόσωπο της Νομαρχίας και τον διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού. Επίσης, κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων και φορέων του Δήμου Αμαρουσίου και μετά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των πεσόντων ηρώων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, επακολούθησε η παρέλαση, με πρώτη την αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης ακολουθούμενη από τις ελληνίδες οδηγούς και τους προσκόπους και κατόπιν από τους μαθητές.
Να σημειωθεί ότι την παρέλαση παρακολούθησε δίπλα στον δήμαρχο και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Καραθάνος.
Μετά την παρέλαση, στην αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση του δημάρχου Αμαρουσίου, με αναψυκτικά και γλυκά, κατά την οποία ευχήθηκαν με σύντομες ομιλίες τους προς τους καλεσμένους, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Νικόλαος και ο δήμαρχος.
Άγγελος Πολύδωρος






































































































