Ο Δήμος Αμαρουσίου με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και με σύνθημα «Υιοθέτησε κι εσύ μια γλάστρα για το μπαλκόνι σου» οργανώνει τη διανομή λουλουδιών σε γλαστράκια στους μαθητές όλων των δημόσιων σχολείων του Αμαρουσίου (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων).
Τα φυτά προέρχονται από το φυτώριο που διαθέτει ο Δήμος και η διανομή τους θα γίνει από πολίτες εθελοντές και εργαζόμενους του Δήμου το τριήμερο 28, 29 και 30 Απριλίου 2009 με επίσκεψη στα δημόσια σχολεία της πόλης.
Παράλληλα, έχει προγραμματισθεί να διανεμηθεί από μία γλάστρα με λουλούδια και στους εργαζόμενους του Δήμου.
Στόχος της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής είναι η ευαισθητοποίηση όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς υπογραμμίζει: «Για να ζούμε σε μία ανθρώπινη πόλη, με καλύτερη ποιότητα ζωής χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων μας, κάθε μέρα, όλο τον χρόνο. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Ας ξεκινήσουμε αυτή την Πρωτομαγιά «υιοθετώντας» μια γλάστρα και τοποθετώντας την στο μπαλκόνι, στην ταράτσα ή στην αυλή του σπιτιού μας.
Με περισσότερα λουλούδια και φυτά στον χώρο μας αυξάνεται το οξυγόνο, μειώνεται η θερμοκρασία, βελτιώνεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας και το μικροκλίμα. Όλοι μαζί, κι ο καθένας από μόνος του, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».