Σε επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Εγκληματικότητα και Ψυχικές Ασθένειες», παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι τέτοιες ημερίδες αποτελούν τιμή για την πόλη του Αμαρουσίου και δήλωσε την στήριξή του, τόσο ως δήμαρχος της πόλης όσο και ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ σε παρόμοιες προσπάθειες: «Η εγκληματικότητα και η αύξησή της έχει να κάνει με τα προβλήματα της κοινωνίας, τα οποία αντί να μειώνονται, διογκώνονται. Στόχος μας πρέπει να είναι η πρόληψη και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, κι όχι να συνδέουμε τις ψυχικές νόσους και τους ανθρώπους που νοσούν, με την αύξηση της εγκληματικότητας, και ούτε να αντιμετωπίζουμε ως “ταμπού” τέτοια προβλήματα».
Στην ημερίδα συμμετείχαν διαπρεπείς επιστήμονες όπως η Ε. Βόζεμπεργκ, ο Α. Τσίγκρης, ο Ε. Κοσμάτος και ο Ι. Καμπανάκης, οι οποίοι ανέλυσαν όλες τις νεότερες εξελίξεις πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με συντονιστή τον Δημήτριο Σούρα, ψυχίατρο και σύμβουλο Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.