Παραδόθηκε προς χρήση από τη δημοτική αρχή η ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στην πλατεία Καρπαθίων.
Την παιδική χαρά παρέδωσε στη γειτονιά ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του προς τους γονείς αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιηθεί αλλά και σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Ανατολικού Αμαρουσίου.
«Το μεγάλο έργο για τη νέα εποχή στο Μαρούσι έχει ξεκινήσει. Με όραμα και προοπτική οκταετίας αλλάζουμε την πόλη, ομορφαίνουμε τις γειτονιές, δημιουργούμε μια πόλη ανθρώπινη και φιλική στους πολίτες της», σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Πέρα από τα εκτεταμένο δίκτυο έργων ασφαλτόστρωσης, διανοίξεων οδών, κατασκευής αγωγών ακαθάρτων, τις συνδέσεις των νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης, μία σειρά άλλων έργων αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
Από τον Σεπτέμβριο του 2008 ο Σωρός απέκτησε το δικό του Βρεφονηπιακό Σταθμό σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου, ενώ εγκαινιάστηκε και ο νέος παιδικός σταθμός στην οδό Παπαναστασίου.
Παράλληλα η περιοχή απέκτησε το δικό της ΚΕΠ, ενώ άμεσα ξεκινά η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στο ρέμα Σαπφούς, και προχωρεί η οριοθέτηση του ενόψει της ένταξης του στο σχέδιο πόλης.
Αντικαθίσταται σταδιακά σε όλη την περιοχή ο παλαιός και ανεπαρκής φωτισμός με ειδικά σύγχρονα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής ενεργειακής απόδοσης, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή της πεζογέφυρας που θα συνδέει την περιοχή με το κέντρο του Αμαρουσίου».
«Πράσινη διαδρομή»
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «η “Πράσινη Διαδρομή”, ένα έργο μοναδικής δυνατότητας ψυχαγωγίας και περιπάτου θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, θα ξεκινά από τα Αλώνια θα περνά από την περιοχή της Κοκκινιάς, γυρνώντας μέσα στο Σωρό». Και κατέληξε: «Επίσης από τον Σεπτέμβριο μελετάται για όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία και ειδικά για την περιοχή του Ανατολικού Αμαρουσίου η δημιουργία του ασφαλούς σχολείου, που θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ασφάλειας όλο το 24ωρο στα παιδιά, με τη συνδρομή και του Ειδικού Σώματος».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο υπεύθυνος για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Αμαρουσίου, δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τσιπουράκης, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Νώντας Γαρδέλης, Δημήτρης Καρλαύτης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης Γιάννης Πουλόπουλος.







































































































