Σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο, στην οδό Παλαιολόγου 9, στεγάζονται πλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου (Δημοτικό Πολυϊατρείο, Πρόνοια), η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.
Παράλληλα, στο φιλόξενο χώρο του ισογείου θα λειτουργεί το ελεγκτήριο για τη θεώρηση των βιβλιαρίων του Δημοσίου, ενώ σύντομα η υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί και για τους ασφαλισμένους άλλων ταμείων.
Τα εγκαίνια του νέου χώρου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών Κυριάκου Σουλιώτη, του προέδρου Συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτη Βαβουριού και της εκπροσώπου του Διαδημοτικού Δικτύου Β. Ελλάδος, γιατρού κ. Δουλιανάκη.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι στον νέο χώρο θα λειτουργούν οι υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης για τους πολίτες, παράλληλα με τις υπηρεσίες πρόνοιας που προσφέρουν στήριξη σε όσους συμπολίτες μας έχουν πραγματική ανάγκη.
Αναφερόμενος στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τόνισε ότι η «καρδιά» του Δικτύου που αποτελείται από 155 Δήμους σε όλη τη χώρα χτυπά στο Μαρούσι.
Το Δίκτυο προσφέρει σημαντικό έργο στην πρόληψη και στην ενημέρωση των πολιτών με την ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων.
Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εθελοντές της πόλης μας που με την προσφορά τους δημιουργούν ένα «δίχτυ» αλληλεγγύης στο Μαρούσι.
Επίσης, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, με τη λειτουργία του ελεγκτηρίου ασφαλισμένων του Δημοσίου στο Μαρούσι, οι ασφαλισμένοι με άνεση, χωρίς ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ δρομολογείται η λειτουργία του ελεγκτηρίου σε καθημερινή βάση.
Με θερμά λόγια για τον άνθρωπο και δήμαρχο Γιώργο Πατούλη μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Σουλιώτης όσο και ο πρόεδρος των Συνταξιούχων κ. Βαβουριός, καθώς και ο πατέρας Νικόλαος εξαίροντας το έργο και το πραγματικό ενδιαφέρον του κ. Πατούλη για την πόλη και τους πολίτες της.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Ι. Πουλόπουλος, ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αν. Παρτσινέβελος, η υπεύθυνη της Πρόνοιας Κ. Ιωάννου και ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Βελής.
Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου είναι:
Δημοτικό Πολυϊατρείο: 213. 20.31. 910 -11-14.
Πρόνοια: 213.2031920 -23