Κλείνοντας την ομιλία του, δείχνοντας κατανόηση στα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούν οι σύγχρονοι νέοι, τους προέτρεψε: «Να μην απαξιώσετε το ελληνικό Πανεπιστήμιο, να αναπτύξετε την πρωτοβουλία και την αυτενέργεια που σας έλειψαν στο Λύκειο, χτίστε γερά θεμέλια, για να στηρίξετε σε αυτά τις απαραίτητες αλλαγές για τη βελτίωση του κόσμου που παίρνετε στα χέρια σας. Σας πιστεύουμε και σε σας ελπίζουμε».
Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Orientum, συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο», το οποίο έχει διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των Φροντιστηρίων ΑΛΦΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Orientum. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο άμεσος και άκρως επικοινωνιακός λόγος του κ. Μιχαλούλη κέρδισε τις εντυπώσεις, κάτι που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων μαθητών και γονέων, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα φάνηκε ότι ένιωθαν πολύ άνετα και οικεία και αυξάνονταν οι ερωτήσεις για ζητήματα που τους αφορούν.
Η ομιλία επικεντρώθηκε στο πώς επιλέγουν οι μαθητές κατεύθυνση και ειδικό μάθημα και πώς επιλέγουν σχολή. Επίσης, εστίασε στις αλλαγές και την ίδρυση νέων τμημάτων, στην ανάλυση του προγραμμάτων σπουδών μεγάλου αριθμού σχολών, στις προοπτικές κάθε σχολής για επαγγελματική αποκατάσταση, στις τάσεις της αγοράς εργασίας, στα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών και έγινε μια σύντομη αναφορά στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Ο κ. Μιχαλούλης έδωσε χρήσιμες πληροφορίες και για εναλλακτικές επιλογές, για τις μεταγραφές, για το Πανεπιστήμιο της Κύπρου, θέματα που δε γνωρίζουν πολλοί, αλλά αφορούν μεγάλη μερίδα των μαθητών.
Όπως ήταν ενδιαφέρουσα και απολαυστική όλη η ομιλία του κ. Μιχαλούλη, ιδιαίτερο ήταν και το κλείσιμο με ένα σύντομο απόσπασμα από μια ταινία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα στους μαθητές ότι ο άνθρωπος έχει μεγάλη ψυχική δύναμη που, μόνο όταν την γνωρίσει, θα μπορέσει να φτάσει στην πραγματοποίηση των ονείρων του.
Το κλείσιμο του σεμιναρίου έγινε από τον πρώην Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Χρήστο Βλάχο, ο οποίος είναι ένας εκ των ιδρυτών των Φροντιστηρίων ΑΛΦΑ. Αρχικά, συνεχάρη τους διοργανωτές του σεμιναρίου, όχι μόνο για την εκδήλωση αυτή, αλλά και γιατί τα Φροντιστήρια ΑΛΦΑ δεν είναι μια ακόμα ‘επιχείρηση’, αλλά ένα φροντιστήριο με όραμα και ποιότητα, το οποίο διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται με την πάροδο των χρόνων. Τέλος, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στη ζωή τους γενικότερα.
Ακόμα και μετά το τέλος του ομαδικού αυτού σεμιναρίου, δόθηκε η ευκαιρία σε όποιον ήθελε να διατυπώσει ερωτήσεις για οποιοδήποτε σχετικό θέμα. Βέβαια, ο ίδιος ο ομιλητής συχνά παρότρυνε τους μαθητές να επικοινωνήσουν μαζί του ηλεκτρονικά, όποτε θελήσουν.