Στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, που είχε καταθέσει στην Βουλή ερώτηση για τους εργαζομένους του Οργανισμού, απάντησε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, με έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας της Νέας Ιωνίας, που πραγματοποίησε έλεγχο στον Δήμο Αμαρουσίου την 1η Ιουλίου.
Απαντώντας ο Δήμος στο Σώμα Επιθεωρητών, τόνισε ότι «υπηρετούν σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου 39 άτομα. Οι συμβασιούχοι έργου στα ΚΕΠ είναι 14 άτομα. Για τα υπόλοιπα ζητηθέντα στοιχεία θα ακολουθήσει σχετικό έγγραφο του Δήμου». Στον κ. Κουβέλη, απάντησε και ο… γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χριστάκης, στον οποίο παρέπεμπε το θέμα ο περιφερειάρχης Αττικής Χαράλαμπος Μανιάτης, στον οποίο είχε παραπέμψει το θέμα υφυπουργός Απασχόλησης Αθανάσιος Νάκος.
Στην απάντησή του ο κ. Χριστάκης αναφέρει ότι «η διοίκηση του Δήμου ακολούθησε κατά γράμμα τα οριζόμενα στον Νόμο, αλλά ακόμη περισσότερο, με υπευθυνότητα και ευαισθησία εξασφάλισε τη μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού σε προσωποπαγείς θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας στο ΝΠΔΔ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Η επίσημη αλληλογραφία του δημάρχου Αμαρουσίου και του διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ δεν εκφράζει απλώς τις ευχές των δύο πλευρών για απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού του Δήμου από το ΙΚΑ, αλλά αποτελεί δέσμευση. Η δέσμευση αυτή ήδη υλοποιείται, καθώς το 1/3 του πλεονάζοντος προσωπικού έχει υποβάλει αίτηση μεταφοράς προς το ΙΚΑ και στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και κατοχυρώνονται πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα».