Κι αφετέρου στη συνέχεια, να τα λειτουργήσουμε χωρίς να επιβαρύνουμε δυσανάλογα τους δημότες ή τους χρήστες. Σε καμία όμως περίπτωση τα έργα αυτά δεν αφορούν υπάρχουσες αρμοδιότητες ή υπηρεσίες που ήδη παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου. Μιλάμε για σύμπραξη που θα αφορά έργα και υποδομές όπως μεταξύ άλλων: η κατασκευή υπογείων χώρων στάθμευσης, η κατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Αμαρουσίου, η κατασκευή και λειτουργία χώρων πολιτισμού, γηπέδων, η υλοποίηση προγράμματος για «πράσινες ταράτσες», η κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων ή Μονάδας Ανακύκλωσης, η εναλλακτική διαχείριση ειδικών αποβλήτων κλπ.
Το αν μπορούν τα παραπάνω έργα να γίνουν μέσω ΣΔΙΤ είναι αντικείμενο διερεύνησης του Συμβούλου. Και εξαρτώνται και από το κάτω από ποιες προϋποθέσεις συμφέρει το Δήμο να γίνουν με τον τρόπο αυτό.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι εκχωρούμε τις αρμοδιότητες του Δήμου σε ιδιώτες. Αυτό που ισχύει είναι ότι αναζητούμε αν συμφέρει το Δήμο και τους πολίτες να γίνουν κάποια έργα, που χρειάζεται η πόλη, μέσω ΣΔΙΤ».
Για τον ισχυρισμό ότι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν με ελλείψεις:
«Η αλήθεια είναι ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου είναι σταθμοί – πρότυπο, κάποιοι μάλιστα από αυτούς είναι καλύτεροι και από τους καλύτερους ιδιωτικούς.
Σίγουρα σε μια τόσο σημαντική υπηρεσία, πάντα θα υπάρχουν ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, που θα θέλουμε να καλύψουμε.
Αλλά πρέπει να τονίσω ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια που είμαστε διοίκηση καταφέραμε και να δημιουργήσουμε τέσσερις νέους Δημοτικούς Σταθμούς, αλλά και να διπλασιάσουμε το προσωπικό που απασχολείται σε αυτούς. Αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, όπως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η πολύ υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχουμε, έναντι των πολύ χαμηλών τροφείων που καλούνται να πληρώσουν οι γονείς. Και μάλιστα θέλω να επισημάνω ότι το 50% πληρώνει τροφεία, αφού το υπόλοιπο 50% λόγω των κοινωνικών κριτηρίων που έχουμε θεσπίσει δεν πληρώνει ούτε ευρώ για τη φιλοξενία των παιδιών του.
Η εμπιστοσύνη των μαρουσιώτικων οικογενειών στο προσωπικό και την ποιότητα των υπηρεσιών των σταθμών μας αποδεικνύεται από την κατά 45% αύξηση των αιτήσεων που δεχθήκαμε φέτος».
Για τον ισχυρισμό του Σωματείου Εργαζομένων ότι η διοίκηση έκανε διοικητικούς υπαλλήλους τους εργάτες καθαριότητας κατά τη μεταφορά τους στο Δήμο:
«Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένας από τους εργαζόμενους αυτούς δεν προσελήφθη από τη δική μας διοίκηση. Είναι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί από την προηγούμενη διοίκηση, ως εργάτες καθαριότητας, και απασχολούνταν σε άλλες θέσεις από αυτήν που προσλήφθηκαν.
Όταν λοιπόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους στο Δήμο, διαπιστώσαμε ότι κατείχαν τίτλους σπουδών όπως απολυτήριο Λυκείου αλλά κάποιοι εξ αυτών και πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που δεν δικαιολογούσε να απασχολούνται ως εργάτες καθαριότητας. Αυτό λοιπόν που κάναμε ήταν να τους μεταφέρουμε σε θέση αντίστοιχη των προσόντων τους. Ουσιαστικά αυτό που κάναμε ήταν να εφαρμόσουμε το Νόμο, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις».
Για το τι θα γίνει με την μετακίνηση του πλεονάζοντος προσωπικού:
«Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και θα εφαρμοστεί. Για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ως τις 18/11/2009, οι περιπτώσεις τους θα επανεκτιμηθούν. Όσοι όμως ως την ημερομηνία αυτή δεν κάνουν αίτηση για μετακίνηση, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Για τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στο Δήμο:
«Σήμερα στο Δήμο απασχολούνται 1.480 εργαζόμενοι, 200 συμβασιούχοι επιπλέον σε σχέση με την 1/1/2007. Η διαφορά, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σε εργασίες που κατά το παρελθόν έκαναν εργολάβοι για λογαριασμό του Δήμου με διάφορες συμβάσεις. Οι συμβάσεις αυτές για τις συγκεκριμένες εργολαβίες διακόπηκαν, και αντί να δίνουμε τα χρήματα στους εργολάβους και αυτοί να απασχολούν αλλοδαπούς, προτιμήσαμε να δώσουμε δουλειά σε παιδιά μαρουσιώτικων οικογενειών. Και μάλιστα με το ίδιο κόστος».