«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαρουσιώτες εργαζόμενους που αψήφισαν τρομοκρατία, διλήμματα, εκβιασμούς και έδωσαν βροντερή απάντηση με την συμμετοχή τους στην 48ωρη πανεργατική απεργία. Τους μικρομεσαίους εμπόρους και βιοτέχνες της πόλης μας , που έκλεισαν τα μαγαζιά και βιοτεχνίες τους, τους άνεργους, τους νέους και νέες, τις γυναίκες, που έκαναν το βήμα της ανυπακοής, της αγωνιστικής διεκδίκησης του Δίκιου των πολλών.
Χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές , που βρέθηκαν με τα ταξικά σωματεία από τα ξημερώματα στις πύλες των εργοστασίων, στις απεργιακές φρουρές, που συμμετείχαν με τα ταξικά λάβαρα του αγώνα, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Που πορεύτηκαν με τα σωματεία τους συντεταγμένα, πειθαρχημένα, περιφρουρημένα και μετέτρεψαν την οργή και αγανάκτηση ,σε αποφασιστικότητα για ταξική δράση και αγώνα. Που απομόνωσαν και τσάκισαν τους δολοφονικούς παρακρατικούς μηχανισμούς, όταν τόλμησαν να χτυπήσουν τους εργάτες και τις οικογένειές τους.
Μαρουσιώτες-Μαρουσιώτισσες
Η εργατική τάξη της χώρας μας βγαίνει από μια μεγάλη ταξική αναμέτρηση. Η 48ωρη απεργία – παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία με τις πλάτες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ – μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ανέδειξαν τη δύναμη του αγώνα, τη δύναμη της εργατικής τάξης. Και στην απεργία αυτή, η σφραγίδα του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ανεξίτηλη. Βάζει, ταυτόχρονα, το εργατικό κίνημα μπροστά σε νέα καθήκοντα και ευθύνες, καθώς η αντιλαϊκή λαίλαπα θα φουντώσει ακόμα περισσότερο, τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους υπηρέτες θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί.
Τώρα είναι ώρα να ενωθούμε κάτω από το αίτημα “Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, κάτω τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου”. Παλεύουμε για αλλαγές και διακυβέρνηση που θα υπηρετούν το λαό και όχι τα μονοπώλια.
Απαιτείται πλατιά συμμετοχή, λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία, καθημερινή δράση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή εργατική οικογένεια.
Ούτε ένας εργάτης κι εργάτρια έξω από τα Σωματεία, καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις Γενικές Συνελεύσεις των Συνδικάτων, μαζικές εγγραφές νέων στα Σωματεία, εργατική – λαϊκή συμμετοχή σε κάθε μορφή κινητοποίησης, από την απεργία, την παράσταση διαμαρτυρίας, μέχρι την πικετοφορία στις γειτονιές, μέχρι τις πιο ανεβασμένες μορφές μαζικής, λαϊκής πάλης. Συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι κατά κλάδο, κατά γειτονιά, κατά συνοικία, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες και με αποφάσεις ρήξης και ανατροπής αυτού του συστήματος.
Εργαζόμενε-η στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, οι Κομμουνιστές είναι και θα είναι δίπλα στο πρόβλημά σου , μαζί σου στον αγώνα, έγκαιρα σε προειδοποιούν γι’ αυτά που κάποιοι άλλοι, σκόπιμα και έντεχνα, κάποιες φορές , προσπαθούν να στα κρύψουν.





































































































