Στη συνέλευση παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Π. Δαμιανός και Κ. Βέττα, η πρόεδρος του συλλόγου «Κασταλία» Δ. Κρεκούκια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου Β. Καπρυνιώτης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών πολυκατοικιών Σ. Κιούση και Μ. Βρεττάκη, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Παραδείσου Γ. Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου Β. Μπούρας. Στη συνέλευση συμμετείχαν επίσης οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Κ. Ψάλτη, Μ. Διακολιού, Π. Κούκουζας, Δ. Κουτσουβέλης και μεγάλος αριθμός υποστηρικτών της παράταξης.
Τις εργασίες της συνέλευσης διηύθυνε προεδρείο αποτελούμενο από τον Κ. Σακελλάρη απερχόμενο γραμματέα της παράταξης, και τα μέλη της γραμματείας Δ. Δαβή και Ζ. Πολίτη.
Σε σύντομη ομιλία του στην αρχή της συνέλευσης, ο Κ. Σακελλάρης με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και στις διεκδικήσεις του γυναικείου κινήματος.
Ακολούθησε η ομιλία του επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη που αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της παράταξης για τα γενικότερα ζητήματα της Τ.Α. καθώς και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται μετά την τελευταία πολιτική αλλαγή στην χώρα και επανέλαβε τη δέσμευση της παράταξης «για διεκδίκηση των αιτημάτων μας ανεξάρτητα από το ποιοι ευρίσκονται στην κυβερνητική εξουσία».
Ανέλυσε, επίσης, τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της σημερινής δημοτικής Αρχής και τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα όλων όσων αποτελούν το όραμα και το πρόγραμμα της παράταξης.
Τέλος, ο Λ. Μαγιάκης προσδιόρισε τις δράσεις της παράταξης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και κάλεσε τους παρευρισκόμενους, δεδομένης και της πολιτικής συγκυρίας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο.
Στην παρέμβασή της η δημοτική σύμβουλος Μ. Διακολιού, έκανε ένα σύντομο απολογισμό στο έργο της Δημοτικής Ομάδας, δίνοντας έμφαση στην ενεργητικότητά της στο να τεκμηριώνει θέσεις και να ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, ενώ αναφέρθηκε και στην οργανωτική σχέση δημοτικής ομάδας και γραμματείας προτείνοντας το νέο σχήμα να δομηθεί στην αρχή της κοινής δράσης με τη δημοτική ομάδα, ώστε να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος. Υπογράμμισε, τέλος, ότι θα πρέπει να διασαφηνισθεί ο ρόλος και ο στόχος που η Γ.Σ. επιθυμεί για το οργανωτικό σχήμα της παράταξης, προτείνοντας να επιδιωχθεί αυτοτελής σύνδεσή του με τους πολίτες μέσω Γενικών Συνελεύσεων, κοινωνικών παρεμβάσεων και άλλων δράσεων ώστε να μπορέσει να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό του συνδυασμού και καταλύτη της μελλοντικής εκλογικής επιτυχίας της παράταξης.
Στη παρέμβαση του, ο κ. Σακελλάρης έκανε τον οργανωτικό και οικονομικό απολογισμό του έργου της απερχόμενης γραμματείας, το οποίο κρίθηκε ικανοποιητικό και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες βελτίωσης της παρουσίας της παράταξης στην τοπική κοινωνία.
Τέλος, πρότεινε το νέο οργανωτικό σχήμα της παράταξης το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό από την συνέλευση.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των φίλων και υποστηρικτών της Δημοτικής Κίνησης οι οποίες περιστράφηκαν γύρω από ζητήματα πολιτικής και οργάνωσης, αλλά και τρόπους διείσδυσης στην τοπική κοινωνία.
Η συνέλευση ενέκρινε τις εισηγήσεις ομόφωνα, ενώ υπήρξε μία λευκή ψήφος. Εξέλεξε επίσης ομόφωνα το νέο 17μελές συντονιστικό όργανο αποτελούμενο αλφαβητικά από τους:
Αρβανιτίδου Ρούλα
Γιαννακάκος Ηλίας
Δαβή Δώρα
Διακολιού Μαίρη
Κανελλόπουλος Χρήστος
Κοντογιάννης Θανάσης
Κούκουζας Πέτρος
Κουτσουβέλης Δημήτρης
Μαγιάκης Λευτέρης
Μπούρας Βασίλης
Παπαδάκης Όθωνας
Παπαευθυμίου Δημήτρης
Πολίτη Ζέτα
Πολίτης Βασίλης
Σακελλάρης Κυριάκος
Τριανταφυλλόπουλος Βασίλης
Ψάλτη Κατερίνα
Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το συντονιστικό προκειμένου να καθορίσει τις αρμοδιότητες των μελών του.