Αντικείμενα ξεχασμένα ή παρατημένα πήραν ζωή με τις θαυμάσιες τεχνικές που διδάσκονται στα τμήματα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, που μαζί με τις μαγευτικές μαριόνετες και κούκλες, τις συνθέσεις από σύρμα, τους αέρινους πίνακες με την τεχνική Batik από την Ινδονησία και το εικαστικό κόσμημα απέσπασαν το θαυμασμό του κοινού που συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τη ολοκλήρωση ενός ακόμη επιτυχημένου κύκλου σπουδών.
Τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου Γιώργου Πατούλη μετέφερε στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες του τμήματος, στις οικογένειες τους και στους επισκέπτες, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, η οποία εξήρε τα σπουδαία εικαστικά έργα που εκπέμπουν –όπως υπογράμμισε – την προσήλωση, την ευαισθησία, την τρυφερότητα και την εξαιρετική ικανότητα των δημιουργών τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τις δασκάλες του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Μαλβίνα Γραφάκου εκπαιδευτικό – εικαστικό και την Ελένη Γραφάκου εκπαιδευτικό – εικαστικό, Δρ. Πανεπιστημίου Βαρκελώνης, Καθηγήτρια Κολλεγίου Αθηνών για την πολυετή προσφορά τους στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και την εξαιρετική εκπαίδευση που προσφέρουν στους σπουδαστές τους.
Η κ. Γραφάκου ευχαρίστησε από καρδιάς τον δήμαρχο Αμαρουσίου για τη συνεχή αρωγή του και την πολύπλευρη προσφορά του στον πολιτισμό της πόλης, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ αναφερόμενη στις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών ανέφερε μεταξύ άλλων: Και αυτή τη χρονιά διαπραγματευτήκαμε έννοιες όπως ανακύκλωση, επαναδημιουργία περιβαλλοντική ανησυχία, -τονίζοντας- πως η πραγματική «πολυτέλεια» βρίσκεται στις εμπειρίες που αλλάζουν την προοπτική της καθημερινότητας και που βασίζεται στη χαρά της δημιουργίας, την αυθεντικότητα, το χιούμορ, το στοιχείο της φύσης, στα απλά υλικά, κάνοντας αναφορά στο ρήση του σπουδαίο Καζαντζάκη: «μια αστραπή ζωή μας… μα προλαβαίνουμε.»
Η φιλόλογος Μαρία Ραφτοπούλου, μίλησε εκ μέρους των μαθητών κι ευχαρίστησε θερμά τις δασκάλες τους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της τέχνης και της δημιουργίας.
Ο εξαιρετικός μουσικός, καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Ηλίας Γυφτονικολός παρουσίασε μεταξύ άλλων συνθέσεις του Bach.
Στα εγκαίνια της έκθεσης συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα – Καλαντζάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης. Παραβρέθηκαν επίσης η Έφη Kεραμάρη, υπεύθυνη των τμημάτων χορών, η Φωτεινή Κοσκόρου, διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου, o καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Διονύσης Κιούσης, καθηγητής φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης, ο Αντώνης Περπινιάς, καθηγητής θεατρολογίας και υπεύθυνος τμημάτων θεάτρου του Κέντρου Τέχνης ο Γεώργιος Αναστασάκος, Αρεοπαγίτης, η Άννα Προμπονά, διευθύντρια του Εφετείου Αμαρουσίου, ο Γεώργιος Τσεκούρας, πρ. Αστυνομικός Διοικητής, καθώς και πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες και λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού.