Η ανακοίνωση, που εξέδωσε η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου για το ζήτημα των εργαζομένων στο Δήμο, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της υποκρισίας, του ψεύδους και της ανευθυνότητας.
Αν και βρίσκονται πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση, αποδεικνύεται ότι από τα λάθη του κυβερνητικού τους παρελθόντος τίποτε δεν έμαθαν, τίποτε δεν διδάχθηκαν, για τίποτε δεν μετάνιωσαν.
Αντί να ζητούν συγνώμη, επικρίνουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου, για τη λύση που έδωσε στο ζήτημα των εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας. Λύση, που κατοχυρώνει το εργασιακό τους μέλλον εξασφαλίζοντάς τους δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων και διασφαλίζει σ’ όλους μόνιμη δουλειά και εισόδημα για πάντα.
Χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα, όμηροι ενός δημοτικού καθεστώς, το οποίο διοικούσε την πόλη με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου λέει συνειδητά ψέματα στην ανακοίνωσή της, αντί να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους. Και λέει ψέματα, γιατί γνωρίζουν τα στελέχη της, πως οι εργαζόμενοι κινδύνευαν με απόλυση, αν δεν είχε γίνει η ψήφιση της τροπολογίας, που ζήτησε και πέτυχε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Λένε ψέματα, γιατί γνωρίζουν ότι τώρα οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια εργάζονταν κάτω υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς ενοικίασης, από τον Οργανισμό στο Δήμο.
Θα έπρεπε, αντί να εκδίδουν προκλητικές ανακοινώσεις, να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες του Αμαρουσίου, γιατί ως ΠΑΣΟΚ στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το καθεστώς Τζανίκου και μια Δημοτική Αρχή, που κατέστησε το Δήμο Αμαρουσίου ως τον πιο χρεωμένο Δήμο της χώρας.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι το κόμμα του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.
και η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της υπευθυνότητας και των λύσεων.
Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, αφού:
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή, που έδωσε λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων, ένα από τα δυσκολότερα κοινωνικά προβλήματα, που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και έδωσε λύση, μετατρέποντας σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις των συμβασιούχων εκείνων, που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με την εγγύηση του Α.Σ.Ε.Π. Ενώ ταυτόχρονα, μεριμνήσαμε και για όσους δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παρέχοντάς τους ενισχυμένη μοριοδότηση σε ποσοστό 50% κάθε φορά που συμμετέχει σε διαγωνισμούς εξαντλώντας τα όρια, που επιτρέπει το Σύνταγμα. Η μοριοδότηση αυτή είναι η μεγαλύτερη, που δόθηκε ποτέ και ισχύει, όχι μόνο για τη θέση ή την υπηρεσία, που απασχολείται ήδη ο υποψήφιος, αλλά για κάθε υπηρεσία, που αναζητά προσωπικό, αρκεί να είναι παρεμφερές το προηγούμενο αντικείμενο απασχόλησης. Και μάλιστα, διευρύνθηκε ως το 2010 το διάστημα στο οποίο οι συμβασιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση της μοριοδότησης.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε Νόμο του κράτους την τροπολογία, που ζήτησε η σημερινή Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, με την οποία αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά σε υπαλλήλους του Οργανισμού Εργασίας, που εργάζονταν με καθεστώς απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου, δικαιώματα υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις. Και χάρη σ’ αυτήν την τροπολογία, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου δεν πρόκειται να απολυθούν με την εκκαθάριση του Οργανισμού Εργασίας, αλλά αντίθετα, θα διασφαλίσουν μια θέση εργασίας, είτε στο Δήμο, είτε σ’ άλλη υπηρεσία του Δημοσίου.
Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή, που τις αμέσως επόμενες ημέρες φέρνει Νόμο στη Βουλή, με τον οποίο θα εξομοιωθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους μόνιμους υπαλλήλους, με θετικές επιπτώσεις τόσο στην διοικητική τους εξέλιξη, όσο και στο μισθολόγιό τους.
Αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ.
Διαφορά πολιτικής ουσίας, διαφορά στον τόπο αντιμετώπισης των εργαζομένων.
Αυτή η διαφορά αναδεικνύει σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά αναδεικνύεται και στο Μαρούσι. Από τη Δημοτική Αρχή του Γιώργου Πατούλη, που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε το ήθος και την εντιμότητα να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους ως ανθρώπους με δικαιώματα και όχι αντικείμενα μικροκομματικής εκμετάλλευσης, όπως έκαναν οι διοικήσεις του χθες.
Β4 ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας