Λογοτεχνική βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Όμορων Δήμων «Ο Νόστος», την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα). Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, έχει θέμα: «Λεσβιακές ιστορικο – λαογραφικές και διαλεκτολογικές αναφορές».
Ομιλητές της βραδιάς είναι ο λογοτέχνης Γιάννης Χατζηβασιλείου, και ο συγγραφέας – ερευνητής Στρατής Μολίνος, οι οποίοι θα προλογίσουν, επίσης, το βιβλίο «Τα Βασιλ΄τσιώτικα Λόγια», ένα λεξικό της ντοπιολαλιάς των Βασιλικών Λέσβου, του Μυτιληνιού συγγραφέα – εκπαιδευτικού Γιώργου Αλβανού.
Η εκδήλωση προσφέρει την ευκαιρία για να αναπολήσουν τα μέλη του συλλόγου στιγμές από τα χρόνια που έζησαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους τη Λέσβο.