Λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει στο 2022 το Τμήμα Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης, πραγματοποίησε στο Α΄ ΚΑΠΗ ακόμα μία δράση.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν, υπό την ιατρική επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου και καρδιολόγου, Πάνου Λουσίδη, δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής σε 52 πολίτες. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση γύρω από το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.
Το χώρο της δράσης επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ιατρός, Γιάννης Κεχρής, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμητρα Σκοπελίτη, οι αντιδήμαρχοι Χαρίκλεια Νικολοπούλου και Γιάννης Μπάλτας και ο πρόεδρος του «Κωστάκης Μεσογίτης», Πέρρος Ραπανάκης.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η δράση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Λεμονίτσας Μεσογίτη, η οποία ίδρυσε τον σύνδεσμο «Κωστάκης Μεσογίτης».