Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 200 παιδιών από 11 ομάδες και 10 Δήμους πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025 οι προκριματικοί και προημιτελικοί αγώνες του Διαδημοτικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παίδων 2025, το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.), σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης.
Παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Μεταμόρφωσης, προσφέροντας εντυπωσιακές φάσεις και έντονες συγκινήσεις, με την παρουσία πλήθους γονέων και φίλων του αθλητισμού που δημιούργησαν εορταστικό κλίμα στις εξέδρες.
Οι ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά είναι:
- Δήμος Βριλησσίων (Κένταυρος Βριλησσίων) – 1ος Όμιλος
- Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης (Α.Ο. Πεύκης) – 2ος Όμιλος
- Δήμος Ηρακλείου Αττικής (Ομάδα Ηρακλείου) – 3ος Όμιλος
Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 και ώρα 10:00 π.μ. στο ίδιο γήπεδο.
Αποτελέσματα αγώνων
Προκριματική φάση
1ος Όμιλος
- Π.Α.Ο. Αλσούπολης – ΑΕ Μεταμόρφωσης: 1 – 5
- Κένταυρος Βριλησσίων – Α.Ο. Βριλησσίων: 3 – 1
2ος Όμιλος
- Α.Ο. Πεύκης – Α.Ο. Μελισσίων: Νίκη άνευ αγώνα
- Π.Ο.Π. Ψυχικού – Α.Ε. Ελευθερούπολης: 3 – 2
3ος Όμιλος
- Ηράκλειο – Απόλλων Χαλανδρίου: 3 – 2
- Α.Ο. Γαλατσίου – Α.Ο. Ζωή: 7 – 7
Προημιτελικοί αγώνες
- ΑΕ Μεταμόρφωσης – Κένταυρος Βριλησσίων: 1 – 1 (1–3 στα πέναλτι)
- Α.Ο. Πεύκης – Π.Ο.Π. Ψυχικού: 3 – 0
- Ηράκλειο – Α.Ο. Γαλατσίου: 3 – 2
Αθλητισμός με κοινωνική ευαισθησία
Το τουρνουά είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεταμόρφωσης, αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός μπορεί να είναι ταυτόχρονα μέσο έκφρασης, ευγενούς άμιλλας και κοινωνικής προσφοράς.