Αρκετά προβλήματα δημιούργησε στον Δήμο Μεταμόρφωσης η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας που «χτύπησε» την Αττική. Οι έντονοι άνεμοι έριξαν αρκετά δέντρα, ενώ ξήλωσαν και πολλά χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» προκειμένου να αποκαταστήσουν της ζημιές. Το συντονισμό είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στέλιος Σαριδάκης. Μάλιστα οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (Γραμμή Δημότη) στο 1509.
Ο Δήμος με ανακοίνωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε τους εργαζομένους οι οποίοι για μια ακόμη φορά βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και μάζεψαν άμεσα τις ζημιές που προκλήθηκαν.