Με αφορμή τον θάνατο του αγαπητού ηθοποιού Αλμπέρτο Εσκενάζυ, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθιά θλίψη και ειλικρινή συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, έναν ηθοποιό που τίμησε το θέατρο και άφησε το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας.
Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Ένας ευγενικός, μειλίχιος άνθρωπος, με σεμνότητα και βαθιά αγάπη για την τέχνη του, που ήξερε να επικοινωνεί με το κοινό όχι μόνο μέσα από τον λόγο, αλλά και με την παρουσία και το ήθος του.
Δεν θα ξεχάσουμε ότι άνοιξε τις φετινές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Δροσίνη, ανεβάζοντας με μεγάλη επιτυχία τη «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Η παράσταση γνώρισε θερμή ανταπόκριση και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα ενός κοινού που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο, επιβεβαιώνοντας το κύρος και την καλλιτεχνική του ποιότητα.
Η απώλειά του αφήνει ένα αισθητό κενό, αλλά και μια πολύτιμη παρακαταθήκη μνήμης, ήθους και αγάπης για το θέατρο. Εκ μέρους του Δήμου και εμού προσωπικά, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους όσοι τον αγάπησαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας καλλιτέχνης με ψυχή και ένας άνθρωπος με αληθινή ευγένεια».








































































































