Το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανακοίνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Γενικός σημαιοστολισμός από τις 08.00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Κτιρίων της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
Α) Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Β) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π.
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
07.30 π.μ. Θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών
10.00 π.μ. Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας.
11.00 π.μ. Μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Χαλκηδόνας όπου θα διεξαχθούν τα εξής:
-Έπαρση Σημαίας
-Επιμνημόσυνη Δέηση
-Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
-Κατάθεση στεφάνων
-Τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των ηρωικώς πεσόντων
-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
12:00 μ.μ. Έναρξη Παρέλασης Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, με αφετηρία τη συμβολή των οδών Δεκελείας και Ελ. Βενιζέλου και τέρμα στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Χατζηγεωργίου.
17:00 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Χαλκηδόνας.
-Τελετάρχηςγια τη διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου, κ. Δημήτριος Ζέτος.
-Τελετάρχηςγια τη διαδικασία της παρέλασης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου, κ. Κωνσταντίνος Μπέτζελος.
*Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (Έγγραφο υπουργείου εσωτερικών: Αρ. Πρωτ.: 74901/13.10.2021)».