Εξήντα πέντε χρόνια μετά τον σκληρό Σεπτέμβριο του 1955, τότε που το ελληνικό στοιχείο της Πόλης βρέθηκε στο στόχαστρο των τουρκικών Αρχών, το «Κάποτε στο Βόσπορο», του Άκη Δήμου, είναι το πρώτο θεατρικό έργο που καταπιάνεται με τα συγκεκριμένα γεγονότα.
Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της μουσικοθεατρικής παράστασης, που ολοκληρώνει το καλοκαιρινό της ταξίδι στην Αθήνα, με δύο παραστάσεις, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2021, υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Λίγα λόγια για την πλοκή
Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε. «Κάποτε στο Βόσπορο», μια μουσικοθεατρική παράσταση για τις ανοιχτές πληγές εκείνης της Πόλης και των ανθρώπων της.
Συντελεστές
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ρένος Ρώτας, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.
Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης.
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία – χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική επιμέλεια – πρωτότυπη μουσική και τραγούδια: Νίκος Κυπουργός
Video art (βασισμένο σε ντοκουμέντα της εποχής): Νίκος Σούλης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογράφος: Γιώργος Καπλανίδης
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη
Διάρκεια: 120 λεπτά
INFO
Γενική είσοδος: 20€
Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Παιδικό έως 12 ετών/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€
Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις στο viva.gr
Η διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων είναι ασφαλής, τηρώντας όλα τα νέα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική κυβέρνηση.
Δείτε: Η Αμαρυσία παρουσιάζει συναντήσεις με αγαπημένους ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων.