Η ασφάλεια των κτηρίων σε Χολαργό & Παπάγου αποτελεί για τη δημοτική αρχή άμεση προτεραιότητα και για το λόγο αυτό ήταν στην πρώτη θέση ιεράρχησής της στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Β’ εξάμηνο του 2022 πραγματοποιήθηκε πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε 23 συγκροτήματα και 47 συνολικά κτίρια του Δήμου, που αφορούν σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημοτικές υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις προδιαγραφές του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Ο έλεγχος έγινε μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» και εκπονήθηκαν εκθέσεις από τον ΟΑΣΠ, χωρίς να διατυπωθούν παρατηρήσεις και χωρίς την κατάταξη κάποιου κτηρίου σε κατηγορία που να απαιτεί δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο.
Επίσης, έπειτα από ειδικές μελέτες στατικής ενίσχυσης, κρίθηκε αναγκαία η στατική θωράκιση του 1ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού, (κτίριο Δημάρχου Σοφοκλή Μαντά), στο οποίο υλοποιούνται σχετικές εργασίες, όπως και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου.
Ακόμα, έργα στατικής ενίσχυσης πραγματοποιήθηκαν και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Παπάγου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με εργασίες σεισμικής θωράκισης και ενίσχυση της οροφής του κτηρίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός του Φθινοπώρου 2022, ενισχύοντας τη στατικότητα της εγκατάστασης.
Δείτε επίσης: Βλάβη του ΔΕΔΔΗΕ με διαδημοτικά προβλήματα φωτισμού